3 Οκτωβρίου 2022

Δημοσκόπηση Pulse: Αυξημένο προβάδισμα ΝΔ -Κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο

Όχι μόνο δεν ανατρέπονται οι πολιτικοί συσχετισμοί, όπως αυτοί καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, αλλά καταγράφεται και ενίσχυση των δυνάμεων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το παραδοσιακό, ετήσιο και άκρως ενδεικτικό για τις τάσεις των πολιτικών πραγμάτων «κρας τεστ» της ΔΕΘ φαίνεται να κρίθηκε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέκοψε τις όποιες φθορές είχε το κόμμα του, ειδικά μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης των υποκλοπών, διευρύνοντας μάλιστα το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εξαγγελίες, αλλά και η γενικότερη εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών και κυρίως η σύγκριση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι κρίθηκε υπέρ του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση ανέβηκε στο 8% μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των πολιτικών παρουσιών, από 7,5% που ήταν πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

 


prothesi-mits

 

 


prothesi-tsipra

 


prothesi-prin

Η έρευνα αφενός επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις κι άλλων δημοσκοπήσεων από τα τέλη Αυγούστου κιόλας, ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν επιδρά καταλυτικά στις πολιτικές συμπεριφορές και επιλογές της κοινής γνώμης και αφετέρου ενισχύει την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί έχουν παγιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που με την υπάρχουσα αντιπολιτευτική τακτική δεν απειλούνται ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον δυσμενών συνθηκών, όπως στην οικονομία και τα ενεργειακά.

Προ επίρρωση αυτής της διαπίστωσης, το γκάλοπ της Pulse, καταγράφει την υπεροχή (και ίσως είναι και ο βασικός λόγος, που οι συσχετισμοί παραμένουν ουσιαστικά σταθεροί) που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον «κέντρο», έναντι του Αλέξη Τσίπρα.Πολιτική