Πολιτική

Γλυπτά Παρθενώνα: Στο πνεύμα των καλών διμερών σχέσεων δεν απαντάμε άλλο στον Σούνακ, λένε κυβερνητικές πηγές

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄όσα έχουμε ήδη πει.
Αυτό τονίζουν κυβερνητικές πηγές σε απάντηση στον Ρίσι Σούνακ που επανήλθε με νέες απρεπείς δηλώσεις αναφορικά με το θέμα ακύρωσης της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια καθιερωμένης συνεδρίασης στη Βουλή, όπου καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.

Η νέα απρέπεια Σούνακ 

Το θέμα έφερε στο τραπέζι ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος ρώτησε τον Σούνακ γιατί επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση». Μάλιστα, ο Στάρμερ συμπλήρωσε πως ο Σούνακ «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό», αποδεικνύοντας πως, τελικά... «έχει χάσει τα λογικά του!» (he has lost his marbles, ήταν η φράση που χρησιμοποίησει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης). 

Για να απαντήσει ο Σούνακ πως «ασφαλώς η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη να συζητά θέματα ουσίας με φίλες χώρες, όπως το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας. Αλλά όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα του μέλλοντος, αλλά να τραβήξει (ο κ. Μητσοτάκης) την προσοχή και να αναθερμάνει θέματα του παρελθόντος, τότε κρίναμε πως δεν έπρεπε να γίνει η συνάντηση».

Και κατέληξε, με αιχμή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό πως αθέτησε δήθεν δέσμευση να μην ανακινήσει το θέμα των Γλυπτών, λέγοντας πως «όταν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, θα πρέπει να τηρούνται».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική