20 Αυγούστου 2019

GPO: Στο 6,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Όχι σε πρόωρες εκλογές

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Προβάδισμα 6,5% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Επίσης εμφανίζεται άνοδος του Ποταμιού, που έρχεται τρίτο κόμμα με 6%, αλλά και πτώση της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα έχουν ως εξής:

-ΝΔ: 20,2%
-ΣΥΡΙΖΑ: 26,7%
-ΠΑΣΟΚ: 4%
-ΑΝΕΛ: 3%
-Χρυσή Αυγή: 5,7%
-ΚΚΕ: 5,7%
-Ποτάμι: 6%
-ΛΑΟΣ: 2,1%
-ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,6%
-Άλλο: 4,7%
-Λευκό / Άκυρο: 2,1%
-Αναποφάσιστοι: 18,2%

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 43,1% παρουσιάζοντας μικρή πτώση της τάξης του 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%, το οποίο πάντως είναι υψηλότερο κατά 8,2% από το προηγούμενο ποσοστό του στη μέτρηση της GPO. Η επιλογή κανένας συγκέντρωσε το 17,9%

«Οχι» σε πρόωρες εκλογές

Σαφής είναι η θέληση των πολιτών να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές καθώς σε ποσοστό 55,7% επιθυμούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 40,3%. Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την πρόταση της αντιπολίτευσης για ανατροπή της κυβέρνησης καθώς το 45,9% συμφωνεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές, ενώ το 50,5% διαφωνεί.

Για το χρέος

Όσον αφορά στο ερώτημα για το εάν η διαπραγμάτευση για το χρέος πρέπει να γίνει  από τη σημερινή κυβέρνηση, το 48,9% απαντά ότι αυτό πρέπει να γίνει από μια νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές  και το 42,5% επιθυμεί να γίνει από τη σημερινή κυβέρνηση.

Επίσης το 54,1% απαντά «ναι» «μάλλον ναι» στο ερώτημα για το εάν οι δανειστές μπορούν να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. «Όχι» λέει το 43,2%.

Στην ερώτηση εάν η χώρα θα πρέπει να ξεκινήσει διαδικασία εξόδου από το ευρώ εάν δεν πετύχει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θετικά απαντά το 35,6%, ενώ το 61% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο κοινό νόμισμα.

 

 Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image