6 Ιουλίου 2020

Γραμματέας Σπουδάζουσας Ν. ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη πράξη ήταν ότι χτυπήθηκαν φοιτητές τη Δευτέρα

«Δεν είμαστε κουκουλοφόροι, σας μιλάω με όνομα και επώνυμο», ανέφερε ο Ευθύμης Λαμπαδάς

Στην κάμερα της εκπομπής «Σήμερα» στο κανάλι του ΣΚΑΪ, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Γραμματέας της Σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προσήχθη χθες στο αστυνομικό τμήμα, όταν ολοκληρώθηκε ακτιβισμός που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την ΑΣΟΕΕ, στη διάρκεια του οποίου φοιτητές και φοιτήτριες, κόλλησαν πάνω σε τρόλεϊ και λεωφορεία διάφορα πανό τα οποία ανέγραφαν «Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου», με αφορμή τα γεγονότα που διεξήχθησαν τη Δευτέρα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

«Ειρηνικός και συμβολικός ο ακτιβισμός μας»

«Εμείς χθες με τα σχήματα του Bloco της ριζοσπαστικής αριστεράς που είναι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια προχωρήσαμε σε έναν ειρηνικό και συμβολικό ακτιβισμό», αναφέρει ο Ευθύμης Λαμπαδάς.

Και προσθέτει: «Για όσους θυμούνται την πρόσφατη ιστορία αυτού του τόπου, το 1973, τέτοιες μέρες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είχαν προχωρήσει στην κίνηση να γράφουν πάνω σε τρόλει κάποια συνθήματα και τα τρόλεϊ όπως ταξιδεύανε στις γειτονιές της Αθήνας μετέφεραν το μήνυμα. Έτσι κι εμείς θέλαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα σε όλους, σε όλες τις γειτονιές και σε όλες τις πόλεις. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Λαέ χτυπάνε τα παιδιά σου. Τη Δευτέρα, αυτό που συνέβη στην ΑΣΟΕΕ ήταν ένα όργιο καταστολής της αστυνομίας απέναντι σε απλούς φοιτητές».

«Όπως βλέπετε δεν είμαστε κουκουλοφόροι. Εγώ σας μιλάω με όνομα και επώνυμο. Ήμασταν φοιτητές και φοιτήτριες εντός και εκτός της ΑΣΟΕΕ που μετέβησαν εκεί προκειμένου να ανοίξουν την σχολή και να γίνει μια ανοικτή συνέλευση. Κανονικά στη Σύγκλητο συμμετέχουν κι οι φοιτητές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την απόφαση κλεισίματος», είπε ο κ. Λαμπαδάς.

«Παράνομη πράξη ήταν το γεγονός πως τη Δευτέρα φοιτητές και φοιτήτριες χτυπήθηκαν», υπογράμμισε απαντώντας αναφορικά με την προσαγωγή του.

«Δεν μας απήγγειλαν κατηγορίες ούτε η αστυνομία ούτε ο ΟΑΣΑ»

«Ήταν πολύ προσεγμένη, ακτιβιστική ενέργεια. Το κολλήσαμε  με σελοτέιπ. Ούτε ο ΟΑΣΑ ούτε η αστυνομία εν τέλει μας απήγγειλαν κατηγορίες.» κατέληξε.

Παράλληλα ο γραμματέας της Σπουδάζουσας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Γνωρίζαμε πως στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ υπήρχαν κράνη, ρόπαλα και κουκούλες ωστόσο η λύση κι η απάντηση στο πρόβλημα, δεν είναι η επικοινωνιακού τύπου φιέστες που στήθηκαν την Κυριακή στην ΑΣΟΕΕ με  το επταήμερο λοκ- άουτ της ΑΣΟΕΕ να επιβεβαιώνει πως οι ενέργειες- επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά το ζήτημα είναι ένα φιάσκο».

Δείτε όσα είπε ο Ευθύμης Λαμπαδάς:Πολιτική