7 Δεκεμβρίου 2019

Γρηγόρης Δημητριάδης: Ποιος είναι ο 39χρονος που διευθύνει το γραφείο του Πρωθυπουργού

grigoris_dimitriadis.jpgΔιευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ανέλαβε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, μετά τις βουλευτικές εκλογές 2019 που έδωσαν ισχυρή κυβέρνηση 158 εδρών και αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στελέχωσε το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του και ένα από αυτά είναι ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό του τα τελευταία χρόνια.

Ο 39χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών.

Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο. Βρίσκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικολ’οπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος. Βρισκόταν δίπλα του στην καμπάνια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και έτρεχε ουσιαστικά το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, τον τελευταίο καιρό μαζί με το Στέλιο Πέτσα, το νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 Πολιτική

Σχετικά άρθρα