Πολιτική

Γρηγόρης Ψαριανός: Η ΟΛΜΕ κινείται νομικά εναντίον του μετά την ανάρτηση για τους δασκάλους

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να προσφύγει η ΟΛΜΕ μετά την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού με την οποία επιτέθηκε στους καθηγητές με αφορμή το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων και των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζει το μένος του εναντίον των καθηγητών. «Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της», τονίζει η ΟΛΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή.

Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.

Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της».

Η ανάρτηση του Ψαριανού που έφερε αντιδράσεις

Μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων που προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία σε μαθητές και καθηγητές για δεύτερη μέρα, ο Γρηγόρης Ψαριανός θέλησε να τα βάλει με τους εκπαιδευτικούς, εξαπολύοντας σε βάρος τους επίθεση. Χωρίς να προσδιορίζει τον λόγο για τον οποίο φέρεται εναντίον τους, ο υποψήφιος βουλευτής λέει σε ανάρτησή τους πως πρέπει να πάνε σπίτι τους δήλωσε ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους οι καθηγητές, ενώ τους χαρακτηρίζει «Καθάρματα», «σκουλήκια», «αλήτες» και «αρχιμαφιόζους».

Ενδεικτικό της οργής που υπάρχει στην ΟΛΜΕ είναι το γεγονός πως η απόφαση για να κινηθεί η Ομοσπονδία νομικά εναντίον του ελήφθη ομόφωνα.

Η ανάρτησή του:


Χωρις_τιτλο

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίδραση στις δηλώσεις Ψαριανού υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι: «Έχουν περάσει ώρες από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να διαγραφεί από τη ΝΔ.

Διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι «αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική