Οικονομία

Η Άνα Μποτίν εξελέγη νέα πρόεδρος της τράπεζας Santander

4A7B03F1DF7D476058D460DBFE76347B.jpg Πρόεδρος της ισπανικής τράπεζας Santander έγινε η Άνα Πατρίθια Μποτίν, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, του Εμίλιο Μποτίν, συνεχίζοντας για τέταρτη γενιά την ισχυρή τραπεζική δυναστεία, την ισχυρότερη στην ευρωζώνη σε όρους κεφαλαιοποίησης.

Στα 53 της χρόνια η τραπεζικός αυτή, που έχει πάρει πτυχίο από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, θα εγκαταλείψει το Λονδίνο όπου από το 2011 διατηρούσε την θέση της γενικής διευθύντριας του υποκαταστήματος στη Βρετανία της ισπανικής τράπεζας.

Η Μποτίν υπήρξε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία μιας μεγάλης τράπεζας στη Βρετανία, ενώ η εφημερίδα Sunday Times την αποκαλούσε χαϊδευτικά την «πριγκίπισσα της Σανταντέρ».

Σήμερα εξελέγη ομόφωνα μετά το θάνατο, σε ηλικία 79 ετών, του πατέρα της, ενός εκ των ισχυρότερων ανδρών στην Ισπανία, από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος, που συνεκλήθη εκτάκτως.

Η μεγαλύτερη κόρη του Εμίλιο Μποτίν, που εδώ και καιρό ήταν η επικρατέστερη υποψήφια για τη θέση, είναι «το ιδανικό πρόσωπο, δεδομένων των προσωπικών και επαγγελματικών της ικανοτήτων και της απόλυτης αναγνώρισής της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο» εξήγησε η Santander.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία