Υγεία

Η δράση πειραματικού εμβολίου για τον Εμπολα κρίθηκε αποτελεσματική σε πιθήκους

6A974FB3328F47EF429B02E89C78702D.jpgΗ χορήγηση μίας δόσης πειραματικού εμβολίου, ενισχυμένης από μία αναμνηστική δόση στη συνέχεια, επιτρέπει μία “ταχεία και μεγάλης διάρκειας” προστασία από τον ιό Εμπολα στους πιθήκους,

Η χορήγηση μίας δόσης πειραματικού εμβολίου, ενισχυμένης από μία αναμνηστική δόση στη συνέχεια, επιτρέπει μία “ταχεία και μεγάλης διάρκειας” προστασία από τον ιό Εμπολα στους πιθήκους, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε σήμερα στην επιθεώρηση Nature Medicine.

Οι δοκιμές στον άνθρωπο αυτού του εμβολίου άρχισαν αυτήν την εβδομάδα στις ΗΠΑ και θα επεκταθούν στη Βρετανία και την Αφρική.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η πρώτη φορά που εξασφαλίζεται προστασία “μεγάλης διάρκειας” από το ιό Εμπολα Ζαΐρ, που έχει προκαλέσει την επιδημία και τον θάνατο 2.000 ανθρώπων στη Δυτική Αφρική.

Σειρά ερευνών για σχήματα θεραπείας και εμβόλια για τον ιό Εμπολα βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την αντιμετώπιση της μέχρι στιγμής εκτός ελέγχου επιδημίας. Σε αυτές περιλαμβάνεται εμβόλιο που παρασκευάσθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Νόσων των ΗΠΑ και την φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline. Οι υπεύθυνοι έχουν ανακοινώσει ότι οι δοκιμές στον άνθρωπο θα ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Υγεία