Ελλάδα

Η νέα ζωή της 6χρονης Μαρίας -Από τον καταυλισμό Ρομά στο Χαμόγελο του Παιδιού

roma-xanthia-660_0.png

Η περιπέτεια της 6χρονης Μαρίας, που ζούσε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και μεγάλωνε δίπλα σε ένα ζευγάρι που την είχε υιοθετήσει παράνομα, με ψευδείς βεβαιώσεις τελείωσε. Το μικρό κορίτσι, την οριστική επιμέλεια του οποίου έχει από τις αρχές του χρόνου ο σύλλογος Το Χαμόγελο του Παιδιού, ζει σε ένα νέο και σαφώς καλύτερο περιβάλλον, ενώ πηγαίνει και σχολείο.

Σύμφωνα με την Espresso είναι μαθήτρια νηπιαγωγείου και κάνει όλα όσα κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της. «Η Μαρία είναι ένα χαμογελαστό κοριτσάκι το οποίο έχει προσαρμοστεί πια πλήρως και έχει ενταχθεί στον ξενώνα όπου φιλοξενείται» ανέφεραν άνθρωποι του συλλόγου.

Μάλιστα έχει βελτιωθεί κατά πολύ και ο λόγος της, γιατί όταν ήρθε σε εμάς αντιμετώπιζε ιδιαίτερη δυσκολία και επικοινωνούσε κυρίως με το βλέμμα».

Η αστυνομία τίμησε τους 14 άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας οι οποίοι συμμετείχαν στη διερεύνηση και την εξιχνίαση της υπόθεσης και κατάφεραν ύστερα απ’ τις αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν τους βιολογικούς γονείς της «Μαρίας των Ρομά».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα