Πολιτική

H στάση του ΠΑΣΟΚ για την εκδήλωση στο θέατρο Άλφα και η απάντηση Χριστοδουλάκη

Στην ανάδειξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας έτσι να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι σε πρωτοβουλίες για το μέλλον της κεντροαριστεράς που οργανώνονται πριν από τον κρίσιμο «σταθμό» των ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρισκόταν στο γραφείο του στη Βουλή και προετοίμαζε τη σημερινή συνάντησή του με αγρότες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, όταν ανέβαιναν χθες στο βήμα της εκδήλωσης -με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος; Μία συζήτηση που επείγει» που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» – ο Διονύσης Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Την ίδια στιγμή ωστόσο είχαν ανάψει τα τηλέφωνα από στελέχη και από το σύνολο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επιλέγοντας να μην παραστούν στην εκδήλωση, «μετρούσαν» από απόσταση, λέξεις και φράσεις, που ακούγονταν στο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου» από τους ομιλητές. Η αιφνιδιαστική εμφάνιση στην εκδήλωση- την ώρα που μιλούσε η Έφη Αχτσιόγλου– του Στέφανου Κασσελάκη έκανε πιο έντονο το ενδιαφέρον τους και όπως σημείωνε ένας βουλευτής σε συνάδελφό του δικαίωσε την επιλογή της «αποχής» τους από το γεγονός στο θέατρο «Άλφα Ληναίος – Φωτίου».


manarthrou

Στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη όταν δε, τους ρωτούσαν για την εκδήλωση, επαναλάμβαναν στους συνομιλητές τους με σταθερό τόνο στη φωνή ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει μέρος του προβλήματος του ΣΥΡΙΖΑ» κι ότι το «στοίχημα» της Χαριλάου Τρικούπη είναι να βρει και να περιγράψει τις κατάλληλες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. «Χθες παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και ανοίξαμε το διάλογο για την ενίσχυση των δημόσιων ΑΕΙ και την ίδρυση μη κρατικών με κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης «υπενθύμισε» στην κυβέρνηση τις επτά προτάσεις για τη στήριξη των αγροτών», έλεγαν χαρακτηριστικά προσπαθώντας να δείξουν ότι δεν αποκλίνουν από το στρατηγικό σχεδιασμό για την κάθε επόμενη μέρα.


man3

Στελέχη που συνομιλούν συχνά με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι το κόμμα τους δεν έχει λόγο να θολώνει το μήνυμα, όταν ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι μετά από τις ευρωεκλογές και εφόσον το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση θα απευθύνει κάλεσμα στην ευρύτερη κεντροαριστερά και θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση. Με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ανοιχτή γέφυρα, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάνει σαφές ότι δεν επιδιώκει «συγκολλήσεις κορυφής»- κάτι που επανέλαβε με την ομιλία του στο θέατρο Άλφα χθες, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική