Διεθνή

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους

EA841039E020B78C5A8E478CDB090702.jpgΤούρκος αξιωματούχος επιβεβαιώνει πως η χώρα δεν θα συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις ένοπλες επιχειρήσεις στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού τον οποίο σχηματίζουν οι ΗΠΑ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές στα γειτονικά της Ιράκ και Συρία, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκική κυβερνητική πηγή.

“Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις”, διευκρίνισε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομασθεί.
Ο εν λόγω αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο πως η Τουρκία μπορεί να επιτρέψει στο συνασπισμό να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βάση της στο Ινσιρλίκ (νότια Τουρκία) για καθαρά επιμελητειακές επιχειρήσεις.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται σήμερα στη Σαουδική Αραβία, έπειτα από μια επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στη Βαγδάτη για να προσπαθήσει να εντάξει δέκα αραβικές χώρες και την Τουρκία στο συνασπισμό εναντίον των εξτρεμιστών σουνιτών του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας πρόκειται να έχει την Παρασκευή συνομιλίες για την περιφερειακή συνεργασία εναντίον των εξτρεμιστών με τους τούρκους ηγέτες στην Άγκυρα, δήλωσε εξάλλου ο τούρκος αξιωματούχος.

Η επίσκεψη αυτή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από αμερικανική πηγή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή