Οικονομία

Ηλεκτρονικές αιτήσεις στα ΚΕΠ για χορήγηση σύνταξης

EF4323FFFBD3FBC0F5CCAEBF046E7050.jpg Από τα μέσα του Οκτωβρίου, τα ΚΕΠ θα παρέχουν νέες υπηρεσίες, καθώς όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα μπορεί ο ενδιαφερόμενος πολίτης να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για την χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορείται για την πορεία εξέλιξης της αίτησης του, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ.

Το «νέο» ΚΕΠ και τις νέες μεγάλες δυνατότητες που δίνονται για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών παρουσίασε στη ΔΕΘ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκη.

Τα ΚΕΠ πλέον θα χορηγούν το σύνολο των βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ, ενώ τους επόμενους μήνες θα προστεθούν πολλές ακόμη υπηρεσίες. 

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η ηλεκτρονική διασύνδεση με βάσεις δεδομένων της δημόσιας διοίκησης επιτρέπει πλέον την έκδοση πιστοποιητικών και άλλων εγγράφων εύκολα και γρήγορα και μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες περισσότερες από 1.000.000 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν από τα ΚΕΠ μέσα σε μόλις 2 λεπτά. Η ζήτηση των νέων βεβαιώσεων και των πιστοποιητικών που εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω ΚΕΠ ανέρχεται σε άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο, ενώ σχεδόν το σύνολο από τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αποτελούν δικαιολογητικά για τα οποία απαιτούνται σε 473 διαδικασίες του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία