Διεθνή

ΗΠΑ: Δεκάδες συλλήψεις εργαζόμενων fast food που ζητούν καλύτερους μισθούς

B105ED20D9DDD6324C7B983FB3696297.jpgΟι διαδηλωτές ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους στα 15 δολάρια και το δικαίωμα να σχηματίσουν συνδικάτο χωρίς να υποστούν αντίποινα.

Καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα υψηλότερους μισθούς έκαναν εργαζόμενοι σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πενήντα-δύο εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.

Στη Νέα Υόρκη, οι εργαζόμενοι ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε πορεία μέσα από την Times Square όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald’s.

Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald’s, Burger King, και Wendy καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα έτοιμου φαγητού ζητούν την αύξηση του ωρομισθίου τους στα 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίσουν συνδικάτο χωρίς να υποστούν αντίποινα.

Ο τρέχον κατώτατος μισθό στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7,50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα.

Οι διαδηλώσεις ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από απεργίες μιας ημέρας των εργαζομένων στα fast food που χρονολογούνται από το Νοέμβριο του 2012.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή