Διεθνή

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός έπληξε για πρώτη φορά στόχους του ΙΚ κοντά στη Βαγδάτη

90A083F6C2180FD7D1BE4EED1A2CD545.jpgΟι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική τους δράση κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης

Aεροπορική επιδρομή κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους νοτιοδυτικά της Βαγδάτης πραγματοποίησε για πρώτη φορά  ο αμερικανικός στρατός, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ΗΠΑ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης της κυβέρνησης Ομπάμα κατά της εξτρεμιστικής ομάδας, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

«Η αεροπορική επιδρομή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης ήταν η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκτεταμένων προσπαθειών μας, οι οποίες αποσκοπούν όχι μόνο στην προστασία των δικών μας ανθρώπων και των ανθρωπιστικών αποστολών αλλά και στο να πλήξουμε στόχους (του Ισλαμικού Κράτους)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση.

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την στρατιωτική τους δράση κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό πολλών ομήρων που προέρχονταν από δυτικές χώρες και επιδιώκει να επεκτείνει την κυριαρχία της στα εδάφη που ελέγχει τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η Αμερική είχε πλήξει στις αρχές του περασμένου μήνα θέσεις των ΙΚ στο Βόρειο Ιράκ, αλλά είναι η πρώτη φορά που εξαπολύει επιθέσεις κοντά στην ιρακινή πρωτεύουσα. 

“Με όλα τα αναγκαία μέσα”, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει τον αγώνα της ιρακινής κυβέρνησης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης που συνήλθε στο Παρίσι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή