Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς

6187E09882F81248B49F752EA095E1B0.jpgΗ φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και απειλεί να καταστρέψει ιδιοκτησίες στην κοινότητα Όουκχαρστ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 ωρών από το Σαν Φρανσίσκο, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Μια μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Εθνικό Πάρκο Γιοσιμίτε της Καλιφόρνια έχει αναγκάσει περίπου 1.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσαν την Τρίτη αξιωματούχοι.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής και απειλεί να καταστρέψει ιδιοκτησίες στην κοινότητα Όουκχαρστ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 ωρών από το Σαν Φρανσίσκο, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Τουλάχιστον 320 πυροσβέστες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς κατάφεραν να περιορίσουν την πύρινη εστία κατά 20 τοις εκατό, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Οι υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τουλάχιστον τους 38 βαθμούς Κελσίου, τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας αλλά και το απότομο έδαφος καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών», δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Φρανκ Μπίγκελοου.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή