4 Ιουλίου 2020

Η απάντηση του Άδωνι στον Τσίπρα: «Πέρασε η εποχή που κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά στην ελληνική κοινωνία»

adonis-gia-tsipraΣε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στα όσα του καταλόγισε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο .

«Είναι πολύ λογικό μετά από αυτή την παράσταση να φεύγει ο κ. Τσίπρας γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ απλώς να δηλώνει ότι θέλει να πουν οι από κάτω κι αν κάνουν και κάνα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα να τους βάζει να αλλάζουν και την ψήφο τους».

Ο κ. Γεωργιάδης αρχικά απάντησε στην επίθεση του τέως Πρωθυπουργού προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Ακούστε τρία ονόματα Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου και κ. Τσατάνη, 3 εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για έξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μία περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη δεν ελήφθησαν καθόλου υπ’ όψιν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση είναι απλή, γιατί είναι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν. Ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει και κρίνει σωστά όπως αποδείχτηκε στις 7 Ιουλίου».

Όσον αφορά τις κατηγορίες του κ.Τσίπρα ότι τα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου εξυπηρετούν χορηγούς και αφεντικά ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε:

«Ποια ήταν η αναπτυξιακή διάσταση που είχατε εσείς στο δικό σας νόμο όταν εντάσσατε τους ντεκορατέρ, τους μοντελίστ και τους παραγωγούς online ταινιών για ενήλικες; Ποιοι ήταν οι χορηγοί και τα αφεντικά σας τότε; Το να ερχόμαστε να διορθώσουμε τις παταγώδεις αποτυχίες σας και να τα ακούμε από πάνω πάει πολύ. Ας έχετε επιτέλους λίγη σεμνότητα».

Ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε ακόμη πως το νομοσχέδιο «ασφαλώς και δεν κάνει καμιά εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό. Με κατηγορούν από χθες για το πώς τους κατηγόρησα χωρίς στοιχεία και ήρθε εδώ ο κ. Τσίπρας και είπε ότι νομοθετούμε φωτογραφικά άρθρα για τους χορηγούς μας. Πού είναι τα στοιχεία του κ. Τσίπρα;» διερωτήθηκε.

«Η εποχή πράγματι άλλαξε, η εποχή που κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά στην ελληνική κοινωνία. Aυτή η εποχή έχει προ πολλού περάσει, την τελειώσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου εκλέγοντας πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από δω και πέρα θα τα ακούτε όπως σας αξίζει», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.Πολιτική