Πολιτική

Η Αθήνα δίνει σαφή απάντηση στον Σοϊλού για τις κατηγορίες περί τρομοκρατών

Ξεκάθαρη απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δίνει η ελληνική κυβέρνηση, απαντώντας ευθέως στις αιτιάσεις του ότι αν δεν είχε συλληφθεί η φερόμενη ως δράστις της έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη, «θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι απέναντι σε κάθε πράξη τρομοκρατίας και καταδίκασε την επίθεση.

«Η κυβέρνηση είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις όπως αυτές στην Κωνσταντινούπολη» δήλωσε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι «η χώρα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομκορατίας παντού στον κόσμο».

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια προς τον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση για την έκρηξη με τους έξι νεκρούς και τους 81 τραυματίες, εκ των οποίων 26 παραμένουν νοσηλευόμενοι.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cobz80zsx181)

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. ξεκαθαρίζοντας μέσω ΣΚΑΪ ότι «η Ελλάδα προστατεύει καλά τα σύνορά της και ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cobzj53ssic1)

Σοϊλού: Αν δεν είχαμε συλλάβει τους τρομοκράτες θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού θέλησε να θέσει ζήτημα δήθεν ανοχής της Ελλάδας σε θέματα τρομοκρατίας.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική