15 Ιουλίου 2020

H Ελίζα Βόζενμπεργκ παρουσίασε το βιβλίο της: “H 5ετία μου στην Ευρωβουλή” (PHOTOS)

56899492_2085552768189462_9002175165206888448_n.jpgΗ υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ πραγματοποίησε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο της, «η 5ετία μου στην Ευρωβουλή», το οποίο αποτελεί τον απολογισμό της πολιτικής δράσης της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 έως σήμερα.

Η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού μίλησε για την μαχητική, δυναμική και αποτελεσματική Ελίζα Βόζεμπεργκ και τις σημαντικές παρεμβάσεις της στο Ευρωκοινοβούλιο για το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπογράμμισε ότι «σήμερα η ΕΕ οφείλει να εγγυηθεί τη διασφάλιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Να προστατεύσει τη μεσαία τάξη εξασφαλίζοντας ανάπτυξη, εργασία, αγοραστική δύναμη, ασφάλεια, ευημερία. Να ενισχύσει τη δημοκρατία, το κεκτημένο του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλισης, της προστασίας των αδυνάμων. Να διατυπώσει συμπαγείς πολιτικές και πλαίσια δράσης για την αντιμετώπιση των απειλών και πιέσεων του 21ου αιώνα, όπως η κλιματική αλλαγή, η τρομοκρατία και η μετανάστευση. Να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάδειξη ηγεσίας που θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τα κοινά. Μιας ηγεσίας που με φωτισμένες και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις θα αποδυναμώσει τον λαϊκισμό και θα στείλει στο περιθώριο της ιστορίας τη ρητορική μίσους και τις ακραίες φωνές».

«Το κρισιμότερο ζήτημα για τις ευρωεκλογές του 2019 είναι κατά πόσο οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις τελικά θα μπορέσουν να απαντήσουν στα προβλήματα της Ευρώπης. Πόσο θα καταφέρουν να ορθώσουν απέναντι στο λαϊκισμό πιστικό ρεαλιστικό λόγο. Εκεί που η κοινωνία διχάζεται, υπερισχύει ο λαϊκισμός όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως «οι ευρωεκλογές είναι μια ιστορική πρόκληση για τις φιλελεύθερες, φιλοευρωπαϊκές δημοκρατικές δυνάμεις. Μια πρόκληση που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ευρώπης, το όραμα για μια ελεύθερη, ανοιχτή, ειρηνική ένωση κρατών. Και σε αυτή τη μάχη η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικούς όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ».

Ο γ.γ. της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, αφού είπε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, καθώς οι ευρωπαϊκές δυνάμεις καλούνται να υψώσουν αποτελεσματικά τείχη απέναντι στον στείρο ευρωσκεπτικισμό και στα άκρα που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα νικήσει το λαϊκισμό. Και αυτό είναι για μας η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε».

56835734_289620371932030_8083135795466076160_n

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναφέρθηκε στο έργο και την πορεία της Ελίζας Βόζεμπεργκ με πολύ θερμά λόγια και ζήτησε ισχυρή εντολή από τους πολίτες, προκείμενου η ευρωομάδα της ΝΔ να έχει μεγάλο αριθμό ευρωβουλευτών. «Πιστεύω ότι μια δυνατή ευρωομάδα με κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πορεία της Ελλάδας» είπε και συμπλήρωσε «οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να δώσουν οι πολίτες ένα μήνυμα ότι η ΝΔ έρχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγει».

Τέλος η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναφερόμενη στις ευρωεκλογές μίλησε για εκλογές-στοίχημα για το μέλλον της πατρίδας μας, στοίχημα για το μέλλον της μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης, στοίχημα για τις επόμενες γενιές και για τις παραδοσιακές αξίες των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής Θεόδωρος Φορτσάκης, Νότης Μηταράκης, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Αντωνίου και οι υποψήφιοι βουλευτές της Α’ Αθηνών Σοφία Λουκέρη, Θάνος Πλεύρης, Άγγελος Συρίγος και ο Δημήτρης Τσιόδρας,.Πολιτική