Πολιτική

Η Ελληνική Βουλή βάζει στον «πάγο» συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν λόγω Αρμενίας

Προβληματισμό προκάλεσε στη Βουλή η προγραμματισμένη κύρωση Μνημονίου Κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν – Μετά τις συνεννοήσεις, η διαδικασία «πάγωσε»

Στον «πάγο» έβαλε η Βουλή την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν λόγω της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, η Ολομέλεια καλούνταν αύριο Τρίτη να κυρώσει Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, μετά από έντονο προβληματισμό που εξέφρασαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και επικοινωνία που είχε το προεδρείο της Βουλής με κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να τεθεί το νομοσχέδιο στον «πάγο».

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας έκανε λόγο για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν «στα αδέρφια μας τους Αρμενίους» καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το Μνημόνιο.

Από την πλευρά της Βουλής ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε: «Επί της ουσίας δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος προεδρεύων να σας δώσει μια απάντηση τώρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει την συνεννόησή του με την κυβέρνηση και ενδεχομένως να συμβεί και αυτό που λέτε ή όχι , εγώ δεν μπορώ να σας πω , ούτε επίσης να πάρω θέση ως προεδρεύων. Ως «Κακλαμάνης, όμως, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική