Πολιτική

Η εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση Δένδια – Κοέν

Με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, συναντήθηκε την Παρασκευή στη Λευκωσία, μετά την τριμερή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, ο Νίκος Δένδιας.

Στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του Ισραήλ βρέθηκαν η εμβάθυνση της ελληνοϊσραηλινής στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις, η οικονομία, η άμυνα και η συνεργασία εντός διεθνών οργανισμών.

Συζητήθηκαν ακόμη, σύμφωνα με ανάρτηση του Νίκου Δένδια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέματα Πατριαρχείου, η προστασία χριστιανικών χώρων λατρείας στους Αγίους Τόπους, καθώς και οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.

Νωρίτερα, κατά την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ εξετάστηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της στενής συνεργασίας των τριών χωρών σε ευρύ φάσμα τομέων, όπως η ενέργεια, η αντιμετώπιση καταστροφών και η προστασία του περιβάλλοντος. Η συζήτηση εστίασε, επίσης, στις διεθνείς και στις περιφερειακές εξελίξεις, όπως στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική