Πολιτική

Η επόμενη ημέρα μετά την παρ’ ολίγον ρήξη ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη – Όλο το παρασκήνιο

Εκτός από την ιδιότητα του χειμερινού κολυμβητή, συνήθεια που απέκτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε χθες από το Σούνιο και τις προθέσεις του προς το εσωτερικό του κόμματός του, με αφορμή την κρίση -την σοβαρότερη μέχρι τώρα- στις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και βουλευτή της, Παύλο Πολάκη. Κρίση την οποία πυροδότησε η αντίδραση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του βασικού κορμού των ψηφοδελτίων για τις εθνικές εκλογές, αφήνοντας εμβρόντητο το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Το χρονικό της κρίσης

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την γνωστοποίηση του 75% των κομματικών υποψηφιοτήτων, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα την απόφασή του να «παγώσει» την υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά μέχρις ότου διορθωθεί το «λάθος» και συμπεριληφθεί στο ίδιο ψηφοδέλτιο ο στενός του φίλος, Μιχάλης Χαιρετάκης, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές, ότι δηλαδή «κάποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου!»

Αναλυτικά, η αρχική ανάρτηση Πολάκη:

«Προφανώς από «λάθος» ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη παρά τη χθεσινή εισήγηση της πολιτικής γραμματείας στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανια. Μέχρι να διορθωθεί το «λάθος» δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα. Εγω φίλους και συντρόφους δεν πουλάω ,επειδή καποιοι έχουν ανασφάλειες και συμπεριφέρονται με όρους διαδρόμου! Θα λυθούν στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή ΟΛΑ!!».


polakis_xairetakis

Με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου είχε επιμεληθεί επί μήνες την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε αυτά να σηματοδοτούν ταυτόχρονα την «αμφίπλευρη διεύρυνση» και την «ανανέωση», τα περισσότερα κορυφαία στελέχη εμφανίστηκαν «κεραυνοβολημένα» από το περιεχόμενο της ανάρτησης Πολάκη, εκτιμώντας ότι αυτό «τορπιλίζει ένα καλό μομέντουμ» για την αξιωματική αντιπολίτευση, ανάρτηση στην οποία απάντησαν σχεδόν ακαριαία, πηγές της Κουμουνδούρου.

Ρίχνοντας το γάντι στην πλευρά Πολάκη, «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος» αναφέρουν κομματικές πηγές με φόντο τα ψηφοδέλτια της Κρήτης και την αντίδραση του Παύλου Πολάκη» ανέφεραν κομματικές πηγές. Όπως τόνισαν, «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι εθελοντική για όλα τα στελέχη, βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις», καταλήγοντας πως «όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, έχει κάθε δικαίωμα να μη συμμετάσχει σε αυτά».

Κοντολογίς, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αποφασισμένος και αυστηρός απέναντι στο «αντάρτικο» Πολάκη, μολονότι καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν ότι «κανένας όρος από κανένα στέλεχος» δεν γίνεται ανεκτός από τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος στην περίπτωση των ψηφοδελτίων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τα ενδότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα, η απόλυτη στάση της Κουμουνδούρου να μην υποκύψει στην πίεση του κ. Πολάκη είχε ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ο οποίος επανήλθε με νέα ανάρτησή του, ανοίγοντας παράθυρο άρσης της οικειοθελούς «απόσυρσής» του από το ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων.

Αναλυτικά, η δεύτερη ανάρτηση Πολάκη:

«Χωρίς διαρροές και ΕΥΘΕΩΣ: Η συλλογική απόφαση εχθές στην πολιτική γραμματεια περιείχε 6 υποψήφιους στα Χανια!! Αυτήν υπηρετώ τιμώντας και φιλία και συντροφικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια. Προφανώς και ΟΛΑ θα λυθουν και θα αποφασιστούν με καθαρό και δημόσιο τρόπο στα όργανα του κόμματος. Αυτά και ΤΕΛΟΣ μέχρι τις συνεδριάσεις των οργάνων ,γιατί ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με ΚΡΟΤΟ και η άλλη φορά να είναι ΑΛΛΙΩΣ!!».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική