Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την ισχυρή σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, ενώ στο δίωρο δείπνο που είχαν συζήτησαν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ αυτών και τα ελληνοτουρκικά.

Ωστόσο, κάτι το οποίοι λίγοι πρόσεξαν ήταν ότι κατά τη διάρκεια του τετ α τετ που είχαν Μητσοτάκης και Μπλίνκεν, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ φάνηκε να σχολιάζει εκτενώς τη φωτογραφία που ήταν τοποθετημένη πάνω σε τραπεζάκι στο καθιστικό του Μεγάρου Μαξίμου. Σ’ αυτήν απεικονίζεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ιστορική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Μάιο του 2022.

Πίσω από τον πρωθυπουργό, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι οι οποίες τον χειροκροτούν όρθιες, όπως έκανε τότε και όλοι οι Αμερικανοί βουλευτές.

Οι παρακάτω εικόνες του φωτογράφου, Γιώργου Κονταρίνη από το πρακτορείο φωτογραφιών Eurokinissi αποτυπώνουν την ευχάριστη έκπληξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών μόλις αντίκρισε δίπλα του την κορνίζα, ενώ φαίνεται πως έκανε εγκωμιαστικά σχόλια στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε τις εικόνες από την συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν


Η εικόνα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected