Πολιτική

Η Κασιμάτη στηρίζει Κασσελάκη και απαντάει στη Γεροβασίλη

«Εμφύλιο» στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη με κορυφαία στελέχη να βγαίνουν και να δηλώνουν με σφοδρότητα τη διαφωνία τους. Ωστόσο, η βουλευτής του κόμματος, Νίνα Κασιμάτη, σε ανάρτησή της στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί. Παράλληλα, απαντά εμμέσως στην Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέδωσε στον διάδοχο του, αλλά παραιτήθηκε. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη

Το κόμμα πρέπει να επανιδρυθεί και ο Πρόεδρος σ. Στέφανος Κασσελάκης δικαιούται να προσκαλεί τα Μέλη να συμμετάσχουν ουσιαστικά σε αυτήν την πορεία και μέσω #iSYRIZA. Γιατί το κόμμα και ο λόγος ανήκει πρώτα στα Μέλη —όχι στη συλλογική ηγεσία που δεν ανέλαβε καμία ευθύνη μέχρι σήμερα και, προκειμένου για τη διατήρηση του εσωκομματικού status quo, θέλει να επαναλαμβάνεται επίμονα η πεπατημένη που μας οδήγησε στο 17% και παρακάτω…

Επειδή λοιπόν οι απόψεις είναι ελεύθερες, αλλά τα γεγονότα ιερά, αυτά συνοπτικά έχουν ως εξής:

1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σ. Στέφανος Κασσελάκης έλαβε εντολή ηγεσίας του κόμματος από τα χιλιάδες μέλη. Από τους πολίτες δηλαδή, που πείστηκαν από την υποψηφιότητά του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια χαμένη υπόθεση και τελικά προσήλθαν στην κάλπη για να τον υπερψηφίσουν ως νέο και αξιόπιστο πρόσωπο και για να ανατάξουμε μαζί τους, όπως ο ίδιος είχε δεσμευθεί, με τρόπο διαφανή, δημοκρατικό, συντεταγμένο και συλλογικό, ένα κόμμα σε μεγάλη πτωτική φορά ήδη τον Σεπτέμβριο ‘23, αφού προηγουμένως είχε αυτό αποδοκιμαστεί ηχηρά, χάνοντας το 1/2 της εκλογικής του δύναμης πρωτοφανώς από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

2. Ο σ. Αλέξης Τσίπρας, δεν «παρέδωσε στον διάδοχό του». Με αίσθημα αξιοπρέπειας παραιτήθηκε τον Ιούνιο ‘23 στην Εκτελεστική Γραμματεία και στη συνέχεια, ολομόναχος, μέσα από μια παγωμένη αίθουσα στο Ζάππειο μίλησε στο πανελλήνιο, καθώς και στα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για έναν ιστορικό κύκλο του κόμματος «που έχει πια κλείσει», μεταξύ άλλων καλώντας μας: «να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και στην αντιπαράθεση με τις δικές μας αδυναμίες, παθογένειες και προβλήματα. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης, που θα αγκαλιάζει όλα τα μέλη του κόμματος, αλλά και τους φίλους και τις κοινωνικές ομάδες που θέλουμε να εκπροσωπούμε είναι άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι άμεση προτεραιότητα».

3. Τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή, από τον Ιούλιο του 2023 α ρ ν ή θ η κ α ν μετά από ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία την άμεση διεξαγωγή συνεδρίου και τον εσωκομματικό διάλογο για τα αίτια της ήττας, που θα λειτουργούσε ως γνώμων και θα επέτρεπε την εξαγωγή χρήσιμων και ασφαλών συλλογικών συμπερασμάτων για τον ιδεολογικοπολιτικό επανακαθορισμό της πορείας και της ταυτότητας του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι προτάχθηκε η ονοματολογία αντί της Πολιτικής.

Ο Πρόεδρος τώρα και ενόψει του 4ου Συνεδρίου απευθύνει νέο ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία, τα μέλη μας αλλά και όσους θέλουν να γίνουν μέλη, να διαμορφώσουμε από κοινού, από τα κάτω, τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που θα εκφράσει τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, τις ελπίδες και την προοπτική του ελληνικού λαού.
Συμμετέχουμε όλες, όλοι, όλ@ μπαίνοντας στον iSYRIZA 🔗https://www.isyriza.gr/preconference_survey_form
#Κασιμάτη #Βπειραιά #ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική