Πολιτική

Η Κεραμέως ενημέρωσε Έλληνες εκλογείς της Μεγάλης Βρετανίας για την επιστολική ψήφο

Στο Λονδίνο βρέθηκε χθες η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, παρέχοντας στους Έλληνες πολίτες που κατοικούν στη Μεγάλη Βρετανία αναλυτική και διεξοδική ενημέρωση για την επιστολική ψήφο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα, και στόχος ήταν η αναλυτική ενημέρωση Ελλήνων εκλογέων για το νέο νόμο, με τον οποία δίνεται η δυνατότητα, για πρώτη φορά, σε Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, στις προσεχείς ευρωεκλογές.


φωτο_4__1_


φωτο_4


φωτο_3


φωτο_1

Η κ. Κεραμέως εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου σε όλα της τα στάδια, παρουσίασε τα νέα ψηφοδέλτια και τον χαρακτηριστικό φάκελο γνησιότητας και συνομίλησε μαζί τους, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες που έθεσαν.

Νωρίτερα, η Υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο, κ. Ιωάννη Τσαούση, με τον οποίο συζήτησε τρόπους με τους οποίους θα συνδράμει η Πρεσβεία στην καλύτερη ενημέρωση των Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στη Βρετανία για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο και στην υποστήριξη τυχόν εκλογέων που το ζητήσουν για την ανεύρεση ταυτοποιητικών τους στοιχείων στο μητρώο εκλογέων.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως πραγματοποίησε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, υπέρτιμο και έξαρχο Δυτικής Ευρώπης και Ιρλανδίας, κ. Νικήτα Λούλια, με τον οποίο συζήτησε για τη σημασία της Εκκλησίας στην ενίσχυση των θεσμών και της ενότητας των Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό και τον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εμπέδωση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική