24 Φεβρουαρίου 2020

Η κυβέρνηση «κόβει» μετακλητούς υπαλλήλους -Μέχρι 9 θα δικαιούνται πλέον οι υπουργοί

kyriakos-mitsotakis-ypoyrgiko-24-7-19Βάζει «φρένο» στις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που έρχεται σήμερα (24/07) στη Βουλή και αφορά το επιτελικό κράτος.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Καθημερινή» ο κάθε υπουργός πλέον θα δικαιούται μέχρι 9 μετακλητούς υπαλλήλους και δύο δημοσιογράφους. Κατά αντιστοιχία, οι αρμόδιοι υφυπουργοί θα δικαιούνται να έχουν έως έξι μετακλητούς υπαλλήλους και κανέναν δημοσιογράφου. Σε περίπτωση ωστόσο που ο δημοσιογράφος κριθεί αναγκαίος, τότε οι υφυπουργοί θα έχουν την δυνατότητα να του παραχωρήσουν μια από τις έξι θέσεις που δικαιούνται.

Τι ισχύει με τους γενικούς γραμματείς

Την ίδια ώρα, μικρό αριθμό μετακλητών υπαλλήλων, μέχρι πέντε, θα έχουν στη διάθεσή του και οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνεται απαραίτητο να βοηθηθούν από μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους. Αλλωστε, οι γενικές γραμματείες περιορίστηκαν και ανέλαβαν περισσότερες αρμοδιότητες.

Σ’ αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μετακλητών καθορίζεται από το πόσους υπουργούς και υφυπουργούς έχει μια κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη αριθμεί 51. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ανερχόταν, στις 31 Μαρτίου, σε περίπου 2.700.

Με τη μείωση των μετακλητών η κυβέρνηση θέλει να μειώσει το δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να μειωθούν οι δαπάνες στα υπουργεία.Πολιτική