Πολιτική

Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμών δημοσίων λειτουργών, λέει ο Ανδρουλάκης

«Δυστυχώς έχουμε ως χώρα αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, της τάξης του 60% στον γενικό πληθυσμό και είμαστε μόλις 19η στην κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ενώ χώρες, όπως η Πορτογαλία, βρίσκονται στο 85%», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους ιατρών και νοσοκομειακών υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματοποίησα συνάντηση με εκπροσώπους ιατρών και νοσοκομειακών υπαλλήλων εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Η χώρα μας περνάει μια πολύ μεγάλη περιπέτεια εκ νέου με το παγκόσμιο φαινόμενο της πανδημίας. Δυστυχώς έχουμε ως χώρα αρκετά χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, της τάξης του 60% στον γενικό πληθυσμό και είμαστε μόλις 19η στην κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ενώ χώρες, όπως η Πορτογαλία, βρίσκονται στο 85%. Αυτό δημιουργεί μια τεράστια πίεση στη Δημόσια Υγεία, συμπαρασύροντας και ανθρώπους με βαριά νοσήματα που δεν έχουν τις υπηρεσίες που θα έπρεπε, λόγω της μεγάλης αύξησης των ασθενών με κορωνοϊό. Επίσης πλήττεται και η προληπτική ιατρική, αφού πολλοί άνθρωποι δεν προσέρχονται στα νοσοκομεία λόγω φόβου.

Θα πρέπει η κυβέρνηση άμεσα να προχωρήσει σε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δημόσιων λειτουργών που έρχονται σε επαφή με μεγάλα κοινά. Την ίδια στιγμή, να ξεκινήσει ο εμβολιασμός πόρτα – πόρτα και να υλοποιηθούν τοπικές καμπάνιες με ανθρώπους υψηλής αξιοπιστίας που μπορούν να σπάσουν τον φόβο για τα εμβόλια. Παράλληλα, να ενισχυθεί το ποσοστό τηλεεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όταν βλέπουμε ότι η πανδημία αναπτύσσεται μέσα στους χώρους εργασίας, είτε μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εάν δεν προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, τότε φοβάμαι πάρα πολύ ότι οι τραγικές στιγμές που ζούμε, χάνοντας δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε μέρα, θα συνεχιστούν με τεράστιο κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα. Μας αξίζει κάτι καλύτερο και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατανοήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική