20 Σεπτεμβρίου 2020

Η Λαγκάρντ παραδέχθηκε πως οι “απειλές” από Έλληνες “φοροφυγάδες” ήταν σχόλια στο Facebook

ATHANASIOU1Χαμηλά κρατά το Μαξίμου τη σημαντική εξέλιξη που καταγράφηκε επισήμως χθες στο ΔΝΤ αναφορικά με τις βαρύγδουπες καταγγελίες της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών κατά της ζωής της από έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου της έστειλε επιστολή καλώντας τη να αναφερθεί με λεπτομέρειες στα περιστατικά που περιέπεσαν στην αντίληψη της και παράλληλα ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτ. Κουτζαμάνη να ξεκινήσει σχετική έρευνα η οποία αμέσως ανετέθη σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ακριβώς επειδή η Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες δεν αστειεύονται ανέκρουσε πρύμνα και δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι επρόκειτο για καταγγελίες που διάβασε στο Facebook στις οποίες δεν προτίθεται να δώσει συνέχεια. Κοντολογίς, πήγε να «παγιδεύσει» την Ελλάδα και τελικώς αυτοπαγιδεύτηκε.

Τέτοιες ώρες δεν επιτρέπονται πανηγυρισμοί από κυβερνητικής πλευράς παρά το γεγονός ότι η Λαγκάρντ … στραπατσαρίστηκε αγρίως και μαζί μ΄ αυτήν ο Τσίπρας που υιοθέτησε τις καταγγελίες της και μάλιστα δήλωσε από τη ΔΕΘ πως συμπάσχει με την κα Λαγκάρτν γιατί και ο ίδιος έχει δεχθεί τις ίδιες απειλές.Πολιτική