25 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΝΔ με βίντεο απαντά «στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τους 38 μετανάστες στον Έβρο»

«Δυσφημούν τη χώρα» τονίζει, με νέα ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα με τους 38 μετανάστες στον Έβρο. Η δήλωση από την κυβέρνηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση της ΜΚΟ HumanRights360 ότι όσα αφορούσαν στην υπόθεση των μεταναστών συνέβησαν εκτός ελληνικής επικράτειας.


Νεα Δημοκρατία: Tα fake news του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση της ΝΔ τίθεται και το ζήτημα της στασης που έχει τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν «έχει ζητήσει συγγνώμη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί εβδομάδες, με συνεχείς καταγγελίες κατά της κυβέρνησης, εξέθετε διεθνώς τη χώρα, διακινώντας fake news σε σχέση με τους 38 μετανάστες στον Εβρο. Ευρωβουλευτές του έφεραν την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και τώρα που αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις του θέματος και δικαιώνουν όσα από την αρχή έλεγε η κυβέρνηση, ο κ. Κατρούγκαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά ζητούν και τα ρέστα. Τη συγγνώμη δεν την οφείλουν μόνο γιατί επιτέθηκαν με ψέματα στην κυβέρνηση. Αλλά πρωτίστως γιατί αναπαράγοντας ψέματα, δυσφημούν τη χώρα» εισημαίνεται ειδικόετρα στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Στην απάντηση της ΝΔ για τους μετανάστες περιλαμβάνεται και βίντεο με το οποίο η κυβέρνηση παραθέτει τα «fake news» του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι βουλευτες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έλεγαν πως η νησίδα βρισκόταν σεελληνικό έδαφος και το ελληνικό κράτος απεμπολεί εδάφη για να μην διασώσει μετανάστες».

Τα fake news για τους 38 στη νησίδα του Έβρου, η ΜΚΟ και η «αφωνία» ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα από τα βασικά θέματα της επικαιρότητας εξελίσσεται για άλλη μία φορά η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν το καλοκαίρι στον Έβρο. Ωστόσο, πλέον, την πρωτοβουλία των κινήσεων έχει η κυβέρνηση η οποία είδε τα λεγόμενά της όλο το προηγούμενο διάστημα να επιβεβαιώνονται μετά την ανακοίνωση της ΜΚΟ HumanRights360 η οποία παραδέχθηκε πως λανθασμένα υποστήριζε ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν εντός ελληνικής επικράτειας.Πολιτική