1 Οκτωβρίου 2020

Η ΝΔ προειδοποιεί για τα ρουσφέτια -Γεωργαντάς: Η ΝΔ θα ελέγξει κάθε διορισμό εκτός ΑΣΕΠ

giorgos-gewrganatas-vouli-nea-dimokratiaΕντονα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην σπουδή της κυβέρνησης να περάσει τροπολογίες και ρουσφέτια λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε πως το κόμμα θα ελέγξει τη νομιμότητα κάθε διορισμού από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και έκτοτε. «Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με μια ρύθμιση σαφώς προεκλογική, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια εργασίας των συμβασιούχων έως και τις 30 Οκτωβρίου του 2019, ξεκίνησε ο χορός των πελατειακών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, για την μία εβδομάδα που θα παραμείνει η Βουλή ανοιχτή.

Λίγη ώρα αργότερα, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέγραφαν τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών περίπου ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό το βράδυ των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του επί της ουσίας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και δήλωσε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Αντί να συμβεί αυτό, όμως, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αγωνία της κυβέρνησης -πριν την αποχώρηση της- να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους και να εξασφαλίσει το μέλλον των στελεχών της.

Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της.

Η Νέα Δημοκρατία θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο».Πολιτική