5 Δεκεμβρίου 2022

H Shell ζητά συγγνώμη για την αγορά ρωσικού πετρελαίου -Σταματά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

Ο πετρελαϊκός γίγαντας Shell ζήτησε συγνώμη για την αγορά ενός φορτίου ρωσικού πετρελαίου σε μειωμένη τιμή και δεσμεύτηκε να τερματίσει τη σχέση του με τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Shell ανακοίνωσε πως θα τερματίσει τη σχέση του με το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο από τη Ρωσία. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπεν βαν Μπερντέν, δήλωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η απόφασή μας την περασμένη εβδομάδα να αγοράσουμε ένα φορτίο ρωσικού αργού πετρελαίου για διύλιση σε προϊόντα όπως η βενζίνη και το ντίζελ – παρόλο που έγινε με την ασφάλεια των προμηθειών στην πρώτη γραμμή της σκέψης μας – δεν ήταν η σωστή και λυπούμαστε».

Τέλος στις δραστηριότητές της στη Ρωσία ανακοίνωσε η Shell

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα σταματήσει αμέσως όλες τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου και θα κλείσει τα πρατήρια καυσίμων και τις δραστηριότητες αεροπορικών καυσίμων και λιπαντικών της στη χώρα. Τόνισε επίσης, ότι θα αποσυρθεί από άλλους συνδέσμους με τη Ρωσία, «με σταδιακό τρόπο, ευθυγραμμισμένο με τις νέες κυβερνητικές οδηγίες».

Η είδηση αυτή έρχεται μετά την απόσυρση πολλών μεγάλων διεθνών εταιρειών από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.Οικονομία