23 Ιουλίου 2019

Η σημαία του NATO κυματίζει στα Σκόπια -ΒΙΝΤΕΟ

Και επίσημα πλέον κυματίζει η σημαία του ΝΑΤΟ, έξω από την έδρα της κυβέρνησης των Σκοπίων, ενώ κατά την πανηγυρική τελετή έδωσαν το «παρών» πρεσβευτές από κράτη-μέλη της συμμαχίας, εκπρόσωποι της έδρας του ΝΑΤΟ, καθώς και ανώτερα στελέχη της χώρας.

Κατά την έπαρση της σημαίας έγινε ανάκρουση του ύμνου του ΝΑΤΟ, μπροστά από τους δεκάδες παρευρισκόμενους ενώ, στη συνέχεια ο επικεφαλής του γραφείου του ΝΑΤΟ στα Σκόπια Ζόραν Γιάνκοβιτς παρέδωσε την σημαία του ΝΑΤΟ στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ ο οποίος με τη σειρά του την έδεσε στα χέρια του επικεφαλής της Φρουράς για να γίνει η έπαρση.

«Σήμερα υψώνεται η σημαία του ΝΑΤΟ, η οποία μαζί με την ευρωπαϊκή και τη δική μας, καθορίζει το μέλλον, όχι μόνο το δικό μας αλλά και των μελλοντικών γενιών. Δεν είναι κάτι συμβολικό, είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας» είπε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατά την ομιλία του στην τελετή, ο οποίος επεσήμανε ακόμα ότι «η πατρίδα μας είναι στο σωστό μονοπάτι προόδου και ανάπτυξης».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα φαιρέθηκαν τα γράμματα με την σημερινή ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων.

Στη θέση τους θα τοποθετηθούν νέα γράμματα με την καινούρια ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η συμφωνία των Πρεσπών, που προβλέπει την μετονομασία της γειτονικής χώρας, θα ενεργοποιηθεί τυπικά αφότου τα Σκόπια παραλάβουν την ρηματική διακοίνωση από την Αθήνα, που θα ενημερώνει για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της χώρας στο NATO.

Έως τώρα η σκοπιανή κυβέρνηση δεν έχει λάβει την διακοίνωση από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως θα σταλεί χθες Δευτέρα.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image