Πολιτική

Η στιγμή που ο Λιούπκο Πέτροβιτς συγκρούεται με αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα – Νοσηλεύεται μετά από βαρύ εγκεφαλικό

Στην εντατική, με τους γιατρούς να μην μπορούν να προβλέψουν την πορεία της υγείας του, βρίσκεται ο Λιούπκο Πέτροβιτς, ο οποίος στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας είχε ένα σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα στον παρακαμπτήριο δρόμο του Βελιγραδίου.

Συγκεκριμένα ο 75χρονος πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Λίτεξ Λόβεχ υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, συνεχίζοντας κανονικά την πορεία του για αρκετή ώρα μέχρι να συγκρουστεί. Χαρακτηριστικό είναι πως η πληροφορία για παρουσία του στην απέναντι λωρίδα διαδόθηκε αμέσως, με τον Μίλοβαν Τζούριτς να δηλώνει πως τον πήρε τηλέφωνο όταν έφτασαν στ’ αυτιά του τα νέα.

«Τον πήρα τηλέφωνο αμέσως μόλις διαδώθηκε η φήμη ότι ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο, αλλά δεν μου απάντησε. Μετά έμαθα τι του συνέβη. Ελπίζω να γίνει καλά», ανέφερε, ενώ μια άλλη πηγή μιλώντας σε βοσνιακή ιστοσελίδα είχε δηλώσει πως ο Πέτροβιτς δεν είναι φαν της ταχύτητας και του «δήθεν».

Μετά τη διακομηδή του στο νοσοκομείο οι γιατροί τον τοποθέτησαν σε τεχνητό κώμα, εξαιτίας του δεύτερου εγκεφαλικού το οποίο ήταν πολύ πιο σοβαρό. Αχτίδα ελπίδας προσέφερε ο κορυφαίος καρδιοχειρούργος, Μίλικο Ρίστιτς, που τόνισε πως ο Πέτροβιτς δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάρρωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με σέρβικο σάιτ, ο προπονητής με τον οποίο ο Ερυθρός Αστέρας είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (1991) έχει εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία μπορεί να τον κρατήσει διασωληνωμένο μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική