Πολιτική

Η συγκάλυψη για τη φωτιά στο Μάτι και η σκευωρία Novartis προκαλούν ρωγμές στη διεθνή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

 

New York Times και France 24 «καίνε» τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις

Τα έργα και οι ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως απασχολούν πλέον έντονα και το διεθνή Τύπο, καθώς αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, με αντικείμενο τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως όλο το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα για τη διακυβέρνηση της «πρώτη φορά Αριστεράς».

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εθνική τραγωδία στο Μάτι Αττικής, εκτενές αφιέρωμα φιλοξενεί το δίκτυο France24, στο οποίο περιγράφονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου για τη νοσηρή λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- πως «εκείνη την εποχή, η αριστερή κυβέρνηση του τότε πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα είχε τονίσει τη δυσκολία οργάνωσης εκκένωσης στην παράκτια κοινότητα».

Επιπλέον, «μετά την καταστροφή, η αστυνομία και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες έδωσαν αντιφατικές καταστάσεις για το τι πήγε στραβά», αναφέρει το δημοσίευμα του France24, εστιάζοντας και στην «απόπειρα συγκάλυψης» τυχόν ευθυνών.

 


france-24-syriza

Ανακαλύπτοντας την …. “Αμερική του ΣΥΡΙΖΑ”, εκτενή αναφορά κάνουν και οι New York Times, αναφορικά με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής της ελληνικής Βουλής, χθες αργά το βράδυ.

Με τίτλο «Έλληνας πρώην υπουργός κατηγορείται για φαρμακευτική έρευνα», το ειδησεογραφικό δίκτυο γυρνά το χρόνο πίσω στο 2018, «όταν η αριστερή κυβέρνηση στην οποία υπηρέτησε ο Παπαγγελόπουλος ήταν στην εξουσία, το κοινοβούλιο διέταξε έρευνα για 10 ανώτερους αξιωματούχους της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην συντηρητικού πρωθυπουργού και του σημερινού κυβερνήτη της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας».

«Η επακόλουθη έρευνα βρήκε ανεπαρκή στοιχεία για να υποστηρίξει το κατηγορητήριο τους» υπογραμμίζουν οι New York Times, καταλήγοντας -μετά από αυτά- πως «το κοινοβούλιο της Ελλάδας ψήφισε αργά την Τετάρτη για να κατηγορήσει έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για ισχυρισμούς με τους οποίους επιδίωξε να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους σε υποτιθέμενο σκάνδαλο δωροδοκίας».


ny-times

Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να “ξανασυστήνεται” στο διεθνές ακροατήριο μέσα από τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του, «το παρελθόν προλαβαίνει τον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Τσίπρα», επιγράφεται δημοσίευμα του Redaktions Netzwerk Deutschland, περιγράφοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει ολοένα και πιο χαμηλά στις δημοσκοπήσεις» και πλέον «νέες αποκαλύψεις φέρνουν τον τέως επικεφαλής της κυβέρνησης σε κατάσταση να πρέπει να δώσει εξηγήσεις».

Μάλιστα, «οι νέες αποκαλύψεις θα μπορούσαν να αφήσουν ακόμη πιο πίσω την ήδη πληγείσα αντιπολίτευση», επισημαίνεται στο άρθρο και παρατίθενται τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης, η οποία εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει “μόνο” 20,4% έναντι 41,6% της κυβερνώσας Νέας Δημοκρατίας, η οποία από τις τελευταίες εκλογές έχει διευρύνει το προβάδισμά της από 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 21,2.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική