Πολιτική

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στο διάλειμμα του debate

Τα φώτα στα τηλεοπτικά πλατό, ενίοτε, ανεβάζουν την θερμοκρασία. Όμως, χθες το βράδυ, στο στούντιο της ΕΡΤ οι θερμοκρασίες ήταν φυσιολογικές, ίσως και ψυχρές.

Το κλίμα μεταξύ των αρχηγών ήταν τυπικό και απόμακρο. Όλοι, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, μαζί με τους στενότερους συνεργάτες τους, μπήκαν στο στούντιο,. Οι τεχνικοί της ΕΡΤ ετοίμασαν τα μικρόφωνα τους, έφτιαξαν τα «κάδρα» των καμερών και ακούστηκε η αντίστροφη μέτρηση από το κοντρόλ για τον αέρα και την επίσημη έναρξη της τηλεμαχίας.

Περίπου στις 8 το βράδυ ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής οι πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Οι πολιτικοί αρχηγοί μαζί με τους συνεργάτες τους οδηγήθηκαν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία της ΕΡΤ ώστε να προετοιμαστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι να φτάσουν στο στούντιο, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συναντήθηκαν. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν χαιρέτησε ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ούτε και τον Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς όμως και οι «τοίχοι έχουν αυτιά», κατά την διάρκεια του διαλείμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας κατάφεραν να ανταλλάξουν δύο λέξεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλησε να συστήσει στον πρωθυπουργό τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος ήταν και εκείνος που ανακάλυψε πέρσι το καλοκαίρι ότι το κινητό του έχει δεχθεί απόπειρα από το κακόβουλο λογισμικό predator.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, βρήκε την ιδανική ευκαιρία να απευθύνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσκλητήριο για ένα δικό τους μπρα ντε φερ.

Στο στούντιο καθ όλη την διάρκεια της συνέντευξης ήταν και ένας στενός συνεργάτης των προέδρων. Από την πλευρά του πρωθυπουργού, ήταν η διευθύντρια επικοινωνίας, Κύρα Κάπη. Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόταν από τον στενό του συνεργάτη και διευθυντή του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάμπη Παπαδάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είχε μαζί του την διευθύντρια του γραφείου τύπου, Στεφανία Μουρελάτου. Μαζί με τον κ. Κουτσούμπα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ιωάννης Γκιόκας, ενώ στο κοντρόλ ήταν οι βουλευτής Θανάσης Παφίλης και η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου. Με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ήταν ο εκπρόσωπος τύπου, Έρικ Έντμαν και τέλος, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο συνόδευσαν ο Παύλος Σαράκης στο στούντιο και ο Βασίλης Βιλιάρδος στο κοντρόλ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική