4 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία εμπλέκει τη Συρία στην πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

imagehandler-5

Με τη βοήθεια κάποιου κράτους έγινε η τρομοκρατική επίθεση έξω από γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθυντή της αστυνομικής ασφάλειας, Μουσταφά Τσαλισκάν.

Όπως είπε ο ίδιος «είναι βέβαιο ότι την επίθεση την έκανε το ΡΚΚ. Κάποιο κράτος βρίσκεται πίσω από τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Αυτά τα εκρηκτικά δεν μπορείς να τα προμηθευτείς από οπουδήποτε. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν ουσίες που χρειάζονται γνώσεις υψηλού επιπέδου, στρατιωτικού προσωπικού, γι αυτό και καταλήγουν ότι τα εκρηκτικά έφτασαν από το εξωτερικό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η τουρκική αστυνομία στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν 400 κιλά εκρηκτικών τύπου RDX, PETN και TNT τα οποία είναι επεξεργασμένης μορφής και σημαίνει ότι ανήκουν σε κάποιο κράτος.

Αργότερα σε δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη Συρία, λέγοντας πως ήρθε από τη γειτονική χώρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε συμμετοχή-συνεργασία με τα παράρτημα του PKK το οποίο ανέλαβε την ευθύνη.Διεθνή