Πολιτική

ΗΠΑ: Ο συντηρητικός βουλευτής Τζορτζ Σάντος συμμετείχε σε καλλιστεία drag queen στη Βραζιλία

Ο Αμερικανός βουλευτής Τζορτζ Σάντος, ο πρώτος ανοιχτά γκέι Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, φέρεται ότι συμμετείχε πριν από 15 χρόνια σε διαγωνισμούς drag queen στη Βραζιλία, όπως υποστηρίζουν δύο γνωστοί του.

Ο νεοεκλεγείς βουλευτής που εκφράζει υπερσυντηρητικές θέσεις δέχεται σφοδρές επικρίσεις ακόμη και από τους Ρεπουμπλικάνους, με πολλούς να ζητούν την παραίτησή του λόγω των ψεμάτων που έλεγε προεκλογικά για την καριέρα και την προσωπική ζωή του.

Μια 58χρονη Βραζιλιάνα drag queen, που αποκαλείται Εούλα Ρότσαρντ, είπε ότι ήταν φίλη με τον Σάντος όταν εκείνος είχε φορέσει γυναικεία ρούχα, το 2005, στην πρώτη «παρέλαση υπερηφάνειας» στο Νιτερόι, ένα προάστιο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τρία χρόνια αργότερα ο Σάντος διαγωνίστηκε σε καλλιστεία drag queen στο Ρίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα άλλο πρόσωπο από το Νιτερόι που γνώριζε τον Σάντος αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε ότι συμμετείχε σε τέτοια καλλιστεία και φιλοδοξούσε να αναδειχθεί «Μις Γκέι Ρίο ντε Τζανέιρο».

Ο Σάντος, 34 ετών σήμερα, στηρίζει πολλές συντηρητικές απόψεις σε κοινωνικά θέματα. Μεταξύ άλλων, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου «Μην λες γκέι» της Φλόριντας, που απαγορεύει να συζητιούνται στα σχολεία θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Οι Ρεπουμπλικάνοι καταγγέλλουν συνήθως τα σόου με drag queen υποστηρίζοντας ότι είναι επιβλαβή για τα παιδιά.

Τον Οκτώβριο, σχολιάζοντας τις επικρίσεις που δεχόταν, ο ίδιος ο Σάντος είπε στην εφημερίδα USA Today ότι «είναι ανοιχτά γκέι, δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τη σεξουαλική ταυτότητά του» και διαβεβαίωσε ότι «θα στηρίζει πάντα την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική