Πολιτική

Ισραήλ – Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου: Εγγυήσεις για ένα σταθερό μέλλον στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο Νετανιάχου, καλωσορίζοντας τον κ. Χριστοδουλίδη, είπε, μεταξύ άλλων, ότι Ισραήλ και Κύπρος απολαμβάνουν εξαίρετες σχέσεις και έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με άλλες χώρες, σημειώνοντας δε ότι η τριμερής συνεργασία που αναπτύχθηκε, με την εμπλοκή και των ΗΠΑ, αποτελεί μια πολύ σταθερή, υποσχόμενη συμμαχία.

Πρόσθεσε ότι θα «συνεχίσουμε να οικοδομούμε στους τομείς της οικονομίας, της άμυνας, των πληροφοριών και της πολιτικής συνεργασίας σε διεθνή φόρα».

Είπε, επίσης, ότι προσβλέπει να επισκεφθεί την Κύπρο με την ευκαιρία της τριμερούς Συνόδου που θα γίνει στη Λευκωσία και συνεχάρη τον κ.Χριστοδουλίδη για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος βρίσκεται στο Ισραήλ, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, τις οποίες καταδικάζει απόλυτα, «στέλνοντας έτσι ένα ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα για τη στρατηγικής φύσης σχέση μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόσθεσε, ακόμη, τα εξής: «είμαι εδώ για να δούμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις ήδη εξαίρετες διμερείς μας σχέσεις, αλλά και για να συζητήσουμε τις περιφερειακές εξελίξεις, και πώς μπορούμε να εργαστούμε μαζί, δύο προβλέψιμες Δημοκρατίες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σταθερό μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική