Πολιτική

Ισχυρό ράλι στη Wall Street: Άνοδος 820 μονάδων για τον Dow Jones

Σε ρυθμούς ράλι κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η Wall Street την Τρίτη, με τους δείκτες να ανακάμπτουν από τα χαμηλά έτους, με την πτώση των αποδόσεων στο 10ετές ομόλογων να προσφέρει στήριξη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν ενισχυθεί κατά 5% από τα χαμηλά του 2022, ενώ βρίσκονται σε τροχιά για το μεγαλύτερο ράλι που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο του 2022.

Σε αυτό το κλίμα, βιομηχανικός δείκτης σημείωσε άνοδο 826 μονάδων ή 2,8% για να κλείσει στις 30.316 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 3,06% στις 3.791 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,34% στις 11.176 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες έδωσαν συνέχεια στο ισχυρό ράλι της Δευτέρας (η καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη Ιουλίου), με τη μερική υποχώρηση της αβεβαιότητας και την επάνοδο της διάθεσης για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου να παρέχουν αξιοσημείωτα στηρίγματα στις αγορές.

Η μεγάλη πτώση του Σεπτεμβρίου (ξεπέρασε το 9%) έχει δημιουργήσει πολλαπλές αγοραστικές ευκαιρίες, δεδομένου ότι αρκετές εισηγμένες διαπραγματεύονται σε άκρως ελκυστικά και «φθηνά» επίπεδα.

Ως απόρροια του θετικού κλίματος, η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ υποχωρεί περαιτέρω διαμορφώνεται στο 3,61% -αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με το 4%, το οποίο σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Στους 2ετούς τίτλους δε, η απόδοση περιορίζεται στο 3,58% (από 4,3% την προηγούμενη εβδομάδα).