20 Οκτωβρίου 2020

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του τμήματος του εφετείου που αθώωσε τον Μπερλουσκόνι

8BC18CD6312C12C2839AE586AD2BE07F.jpgΟ ιταλός δικαστικός φέρεται να διαφωνεί με την απόφαση.

Την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του αποφάσισε να υποβάλει ο Ιταλός δικαστικός Ενρίκο Τράνφα. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δεύτερου τμήματος του εφετείου το Μιλάνου το οποίο και αθώωσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κατηγορία συμμετοχής σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία. Ο Τράνφα φέρεται να διαφωνεί με την αθωωτική απόφαση. 

Σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης, η οποία έγινε γνωστή χθες, η αθώωση οφείλεται στο ότι δεν αποδείχθηκε με βεβαιότητα ότι ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μπορεί να γνώριζε πως η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ ήταν ανήλικη, όταν είχε σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή μαζί της, στις αρχές του 2010.

Μεγάλο μέρος του ιταλικού τύπου αναφέρει ότι ο Τράνφα παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι δεν συμμερίζεται το πνεύμα και το περιεχόμενο της απόφασης και με τους υπόλοιπους συναδέλφους του που εκδίκασαν την υπόθεση.

«Σε όλη μου την ζωή δεν κινήθηκα ποτέ επιπόλαια. Η απόφασή μου είναι αποτέλεσμα σκέψης και προβληματισμού. Ο καθένας ας σκεφθεί ό,τι θέλει» δήλωσε ο Ενρίκο Τράνφα, 70 ετών, στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.Διεθνή