24 Οκτωβρίου 2020

Ηχητικό ντοκουμέντο: Η συνομιλία Μιωνή-Παππά που κατατέθηκε στη Βουλή: «Ο Παπασταύρου να δώσει τη Μαρέβα» ακούγεται να λέει ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ

Η κατά τον Νίκο Παππά «τύπισσα» Τουλουπάκη που «δεν έχει καταλάβει τι πάει να κάνει», η βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει… «story telling» και ο Μίμης (σ.σ. Παπαγγελόπουλος) που τον κρατάει απέξω.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από το ηχητικό που ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε στην προανακριτική στη Βουλή για τη Novartis αποκαλύπτει το μέγεθος της σκευωρίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να παίζει και τα δικά του παιχνίδια όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του Νίκου Παππά.
Ο πρώην υπουργός παραδέχεται ευθέως παρεμβάσεις στην Τουλουπάκη την οποία θα καλούσε στο γραφείο του για να της πει τι θα κάνει. Ομολογί πως «μου λείπουν πολλά κομμάτια και με κρατάει ο Μίμης εντελώς απ’ έξω. Είχαν έρθει και Αμερικάνοι πράκτοες και δεν με άφησαν καν να μπω στο meeting».
«Θέλει πολιτική απόφαση και πίεση του Μίμη να κλείσει το θέμα» ακούγεται να λέει σε άλλο σημείο ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην υπόθεση Μιωνή.

Ακούστε το ηχητικό όπως ανέβηκε από το protothema.gr

Και ξάφνου η αποκάλυψη: «Εχει τη δική ατζέντα και αυτό το σημείο το δικό σου… Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είναι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής… Καμιά αντίρρηση. Ξέρω καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά! Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!

Ο Νίκος Παππάς αναφέρεται και στη Μαρέβα Γκαμπρόβσκι ζητώντας από τον Σάμπυ Μιωνή να παρέμβει στον Παπασταύρου ώστε να την… δώσει. «Είναι κολλητή του φίλη η Μαρέβα. Όταν πέθανε η γυναίκα του Σταύρου, έτσι, και το παιδί του ήταν 7 μηνών του Σταύρου, η Μαρέβα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του στάθηκε. Ήταν σαν δεύτερη μάνα του παιδιού του. Τι θες δηλαδή; Δεν ξέρω τι έχει κάνει, μπορεί να μην έχει κάνει τίποτα η Μαρέβα. Δεν έχω…» απαντά ο Μιωνής.Πολιτική