SelectedΠολιτική

Κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Ανακοίνωσε ειδικό μπόνους παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους ξεχωρίζει στην ατζέντα του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η ατζέντα της μηνιαίας μας συνεδρίασης περιλαμβάνει και πάλι πολλά θέματα τα οποία από διαφορετικές αφετηρίες επικεντρώνονται στον κεντρικό στόχο της πολιτικής μας που δεν είναι άλλος από το να βελτιώνεται η καθημερινή ζωή των πολιτών υπερβαίνοντας παθογένειες οι οποίες έρχονται από το παρελθόν ώστε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις, η χώρα μας να προσεγγίζει σταδιακά τα δεδομένα των προηγμένων κρατών της Ευρώπης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για το νέο δικαστικό χάρτη

«Αύριο η ολομέλεια της Βουλής συζητά ένα πολύ σημαντικό ν/σ, το νέο δικαστικό χάρτη, μια αλλαγή που καθυστέρησε παραπάνω από 110 χρόνια, από τότε που ο Ελευθέριος Βενιζέλος επιχείρησε να ενοποιήσει τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία και αυτή τη μεγάλη τομή προωθεί τώρα η κυβέρνηση με στόχο να επιταχυνθεί ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης έως και 30% ως το 2027.

Τον ίδιο στόχο εξυπηρετεί και το νέο σχέδιο νόμου που εισηγείται ο αρμόδιος υπουργός με ρυθμίσεις που αφορούν πλέον το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκεί που η ταχύτερη έκδοση των αποφάσεων έχει και άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στην πρόοδο των μεγάλων έργων, στην προσέλκυση επενδύσεων, προϋποθέσεις απαραίτητες για να μείνει η οικονομία σε τροχιά σημαντική ανάπτυξης αλλά και να θωρακιστεί το κράτος δικαίου», τόνισε.

Το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις, περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει συγκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές ώστε να διευκολύνεται η ευθύνη, ο έλεγχος και η λογοδοσία, πρόσθεσε.

Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

«Γίνεται ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση ενός πιο αποτελεσματικού, πιο λειτουργικού κράτους, κάτι στο οποίο συγκλίνουν από την πλευρά τους και τα νέα κίνητρα στο δημόσιο, τα οποία θα εισηγηθεί η υπουργός Εσωτερικών. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ειδικό μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι αλλά και τμήματα τα οποία επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους. Η αξιολόγηση λοιπόν αποδεικνύουμε ότι έχει πρωτίστως και έναν χαρακτήρα ενθαρρυντικό και δημιουργικό και σκοπός μας είναι πάντα να μπορούμε να επιβραβεύουμε εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι όχι απλά πετυχαίνουν αλλά συχνά ξεπερνούν τους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει. Και βέβαια θα ήθελα να τονίσω με αυτή την ευκαιρία ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», είπε ο πρωθυπουργός.

Τα βασικά σημεία της εισαγωγικής τοποθέτησης του πρωθυπουργού

 • Έρχεται ο νέος δικαστικός χάρτης. Ταχύτερες αποφάσεις από τα δικαστήρια.
 • Το νέο πλαίσιο έχει αυστηρές προϋποθέσεις.
 • Γίνεται ένα ακόμα βήμα για ένα πιο λειτουργικό κράτος.
 • Ειδικό μπόνους παραγωγικότητας θα μπορούν να λαμβάνουν υπάλληλοι και τμήματα που θα πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους. Με την αξιολόγηση επιβραβεύουμε τους δημοσίους υπαλλήλους.
 • Προχωράει κανονικά η διαδικασία ανάδειξης νέων διοικήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 • Από την ατζέντα του υπουργικού, να ξεχωρίσω το σχέδιο «Μία Ελλάδα για όλους», 150 δράσεις της πολιτείας για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
 • Κεντρικός σκοπός η εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία. Να ευθυγραμμιστεί η ζωή των ατόμων με αναπηριών με αυτή του γενικού πληθυσμού,.
 • Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα κριθεί πόσο δυνατές και σοβαρές είναι οι φωνές μας. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις ημέρες που έρχονται για να θυμίσουμε στους πολίτες και την επιτυχία της επιστολικής ψήφου.
 • Να εξηγήσουμε με απλά λόγια τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή και η άστοχη επιλογή από την άλλη.
 • Στα λεφτόδεντρα που βλέπω να φυτρώνουν στον κήπο της αντιπολίτευσης εμείς οφείλουμε να πούμε τη γλώσσα της αλήθειας.
 • Στόχος μας ο ίδιος.
 • Από σήμερα λειτουργεί και η νέα έκδοση του e-katanalwtis.
 • Μένουμε με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη.
 • Η ακρίβεια παραμένει, αλλά γίνονται βήματα.
 • Άμυνα, μεταναστευτικό, μέτρα κατά της βίας, οικονομία, ψηφιοποίηση Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected