Πολιτική

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί σε 34 σημεία ελέγχου λόγω κακοκαιρίας

«Eίμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Στυλιανίδη, την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη. Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητοποίηση, όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε όλες τις περιοχές που επέρχεται η κακοκαιρία. Ειδικά στην Αττική, πάνω από 1000 αστυνομικοί με 200 οχήματα, βρίσκονται σε 34 σημεία ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι συμπολίτες μας συμμορφώνονται στην ανάγκη να έχουν μαζί τους αλυσίδες», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Νομίζω ότι καλά κάνουμε και δείχνουμε αυτή την αυστηρότητα. Θα συνηθίσουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους καταστάσεις. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα από τον κρατικό μηχανισμό», πρόσθεσε .

Αναφερόμενος στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «εδώ και 12 ημέρες έχουν πάει 600 ειδικοί φρουροί, αστυνομικοί, πρόσθετοι στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής. Ήδη, έχουν αυξηθεί κατά 70% οι περιπολίες που γίνονταν μέχρι τώρα και θα υπάρξει αποτύπωμα σε μία περαιτέρω μείωση των εγκληματικών πράξεων».

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, έναν σύμμαχο. Θα έχουμε συνάντηση προκειμένου να ενημερώσω τον επικεφαλής του ΕΛΚ για το που βρίσκεται το πρόβλημα στον Έβρο γιατί δυστυχώς δεν έχει σταματήσει η ασσύμετρη απειλή, ακόμα και τις χειμωνιάτικες ημέρες αλλά και για την απόφασή μας και τον ρυθμό υλοποίησης που αφορά την επέκταση του φράχτη στο σύνολο του ποταμού, με πρώτο σταθμό τα 35 χλμ όπου αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να ξεκινήσουν τα έργα το ταχύτερο δυνατό».