2 Οκτωβρίου 2022

Καλαφάτης: Έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας, αλλά το πιο βαθύ του ποταμού το περάσαμε

Ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021

«Έχουμε την πολιτική ηγεσία, τη διπλωματία και τις Ένοπλες Δυνάμεις που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε και τη δύναμη, την απόφαση και την αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στον αέρα, στη γη και τις θάλασσές μας» ανέφερε ο κ. Σταύρος Καλαφάτης στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ σημείωσε πως «Υπάρχει απέναντί μας μια τουρκική κρατική -και όχι μόνο κυβερνητική- διεκδικητική και επεκτατική πολιτική. Και μια ηγεσία που παραπαίει, που μοιάζει να πορεύεται δίχως φρένα. Και απέναντί της απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της νέας χρονιάς τόνισε: «Ξέρουμε όλοι ότι θα έχουμε ένα δύσκολο ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Εξίσου βέβαιο όμως είναι ότι μαζί με το τέλος της πανδημίας θα έχουμε και την αρχή μιας νέας αναπτυξιακής πορείας. Η οικονομία θα απελευθερωθεί και σαν συμπιεσμένο ελατήριο θα εκτιναχθεί. Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλήτρια στην παγκόσμια ανάκαμψη. Και οι χαμένοι του ΄20 θα είναι οι νικητές του ’21. Στο τέλος του ‘21 οι Κασσάνδρες θα τρίβουν τα μάτια τους». Σε άλλο σημείο δε είπε ότι «η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον και την ελκυστικότητα της χώρας μας» Και αναπτύσσει τους λόγους που θα λειτουργήσουν για μια δυναμική ανάπτυξη το 2021.

Αναφερόμενος στο πλήγμα που δέχθηκε η Θεσσαλονίκη επισήμανε «Σε όσους σπεύδουν εκ των υστέρων να ασκήσουν κριτική μια κουβέντα μόνο: Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά και δεν χρειαζόμαστε μετά Χριστόν Προφήτες. Θαυμάζουμε την ικανότητά τους να προφητεύουν τα περασμένα, αλλά προτάσεις για τη μέρα που ξημερώνει ποτέ δεν ακούσαμε. Ξέρουμε πως έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες μπροστά μας αλλά το πιο βαθύ του ποταμού το περάσαμε».

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως«Κάποιοι προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι βολεύονται από τις δυσκολίες και προσδοκούν να μην τα καταφέρουμε. Κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο πως φταίει η Κυβέρνηση για την πανδημία και παγκόσμια ύφεση. Κάποιοι γυρίζουν στις πρακτικές του «αντί» και του «κατά». Κι όλα αυτά σε ώρες που απαιτείται εθνική προσπάθεια, συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, ενότητα και κοινοί αγώνες».Πολιτική