Πολιτική

Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ): «Τεράστιες οι ελλείψ​εις στο ΕΚΑΒ»

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Διονύση Καλαματιανό, επισκέφτηκε σήμερα το ΕΚΑΒ και είχε συνάντηση με τη διοίκησή του, μετά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Καλαματιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο είχαμε την οδυνηρή απώλεια τριών, ακόμα, συνανθρώπων μας και ήρθαν να προστεθούν στον κατάλογο των θυμάτων που περίμεναν ένα ασθενοφόρο το οποίο δεν φάνηκε ποτέ. Οι ελλείψεις, κυρίως, σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα στο ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. Αυτή η τραγωδία πρέπει να τελειώσει.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχουν το τιμόνι της χώρας ήδη για τέσσερα χρόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς και δαπανώντας δισεκατομμύρια, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη το απόγευμα, στις προγραμματικές δηλώσεις, να ανακοινώσει την πρόσληψη προσωπικού που είναι απαραίτητο για την πληρότητα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ. Οι πολίτες απαιτούν αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας, απαιτούν το δικαίωμα στη ζωή».

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Καλαματιανός σημείωσε ότι από την συνάντηση προέκυψε πως «οι 50 τουλάχιστον τομείς λειτουργούν με 1 ασθενοφόρο, γεγονός που δείχνει τη μεγάλη έλλειψη κυρίως σε προσωπικό αλλά και σε οχήματα” και πρόσθεσε ότι τα μεγαλύτερα κενά υπάρχουν “κυρίως στη νησιωτική περιοχή και τις δυσπρόσιτες περιοχές».

Αναφορικά με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Καλαματιανός υπογράμμισε πως «οι λύσεις που προβάλει η κυβέρνηση, δηλαδή την εμπλοκή πυροσβεστών, στρατού και δημοτικών υπαλλήλων στη διαδικασία των πληρωμάτων, της πλήρωσης των ασθενοφόρων, είναι μια λύση προσωρινή, είναι μια λύση ανάγκης που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η πληρότητα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ και η δημόσια Υγεία».

Τέλος, αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Καλαματιανός επισήμανε την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ αλλά και συνολικά στη δημόσια Υγεία. «Έχουμε μιλήσει για 15.000 προσλήψεις, όχι αναπληρώσεις, 15.000 νέες προσλήψεις στη δημόσια Υγεία. Αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια Υγεία και βεβαίως αύξηση των αποδοχών γιατρών, νοσηλευτών και υγειονομικού προσωπικού» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική