Πολιτική

Καμίνης: Ας περιμένουν να ολοκληρωθεί ο στολισμός κι ας κάνουν την κριτική τους

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τα σχόλια για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό κεντρικών δρόμων της Αθήνας, ανέφερε πως ως πρώην δήμαρχος θυμάται και ο ίδιος την κριτική που του ασκούσαν για διάφορες κινήσεις

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τα σχόλια για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό κεντρικών δρόμων της Αθήνας, ανέφερε πως ως πρώην δήμαρχος θυμάται και ο ίδιος την κριτική που του ασκούσαν για διάφορες κινήσεις.

«Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με κάποια πράγματα, αλλά ας περιμένουν πρώτα απ όλα να ολοκληρωθεί ο στολισμός κι ας κάνουν την κριτική τους όλοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Αναφορικά με το ποιος χρειάζεται να αναλάβει την ευθύνη ανεξαρτήτως αν το κόστος βαραίνει κάποιον ιδιώτη, ο κ. Καμίνης επεσήμανε πως πρέπει να υπάρχει μία εποπτεία του δήμου η οποία όπως είπε «φαντάζομαι πως θα υπήρχε, γιατί πρόκειται περί δημόσιου χώρου».

Για την αστυνομική βία, ο κ. Καμίνης ανέφερε πως πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη «δεν μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο αυτού που ρίχνει τη μολότοφ, το ζήτημα είναι υπήρξαν προφανώς κάποιες υπερβολές, αυτό πρέπει να το δούμε, για να επιβληθεί ακριβώς ο νόμος, με τον σεβασμό των δικαιωμάτων. Θέλει προσπάθεια».

Πρόσθεσε δε, ότι η κίνηση της αστυνομίας να στείλει τις υποθέσεις στο Συνήγορο του Πολίτη, τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο και την χαρακτήρισε σωστή κίνηση, διευκρινίζοντας πως «αυτό που συμβαίνει είναι ότι πιθανώς σε κάποιους θυλάκους μέσα της αστυνομίας να υπάρχει μία τάση ρεβανσισμού, μετά από τόσα χρόνια αντιπαραθέσεων και μετά αφού αισθάνονταν ότι δεν καλύπτονται από την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, αυτό πρέπει να προσεχτεί, πρέπει να ελεγχθεί και ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα από τους προβλεπόμενους από το κράτος μηχανισμούς κι ένας από αυτούς είναι η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνήγορου του Πολίτη ο οποίος έχει αυτή την αποστολή

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική