Πολιτική

Καμίνης (ΘΕΜΑ 104,6): Η κυβέρνηση καθυστέρησε να ετοιμαστεί για την κακοκαιρία

Η κυβέρνηση, όπως είπε, διαβεβαίωνε ότι θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο ωστόσο υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης

«Καθυστέρησαν πάρα πολύ να κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές και να καλέσουν τον στρατό», δήλωσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης για τους χειρισμούς της Πολιτείας στην κακοκαιρία «Μήδεια». Η κυβέρνηση, όπως είπε, διαβεβαίωνε ότι θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο ωστόσο υπήρξαν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είχε παρουσιάσει το σχέδιο Βορέας που αντιμετωπίζει προβλήματα που προκύπτουν σε έκτακτες καιρικές συνθήκες, τον Νοέμβριο στέλνοντας ένα υπόδειγμα σε δήμους και περιφέρειες. Ενώ είχε δώσει περιθώριο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους οι περιφέρειες και οι δήμοι. Αυτό όπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ βρισκόμαστε ήδη στο μέσο του χειμώνα.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο που να αντιμετωπίζει εγκαίρως τις έκτακτες ανάγκες. Πρέπει να περιλαμβάνει από κλάδεμα δέντρων ακόμη και υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που προέκυψαν τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική