Πολιτική

Κανελλόπουλος: Επανιδρύει το κόμμα του ως «κέλυφος» για τον Κασιδιάρη

Τον σκόπελο ελέγχου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επιφορτισμένου με τον έλεγχο νομιμότητα συμμετοχής των κομμάτων στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές επιδιώκει ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος, προκειμένου το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, να λάβει άλλη νομική υπόσταση, με άλλο όνομα και με διαφορετικό αρχηγό.

Ειδικότερα, την επαναφορά του κόμματoς «ΕΑΝ» που είχε ιδρύσει ο ίδιος στις 13 Φεβρουαρίου του 2022 αλλά ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του, προχώρησε ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με αίτηση που κατέθεσε , εκπρόσωπός του, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η κίνησή του αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας «ανάχωμα» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, «ΕΛΛΗΝΕΣ», τα «ηνία» του οποίου είχε αναλάβει ο κ. Κανελλόπουλος ως εκλεγμένος παμψηφεί πρόεδρο από τη γενική συνέλευση των 70 περίπου μελών του.

Το ενδεχόμενο ωστόσο του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη από την Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, που θα πάρει την τελική απόφαση, οδήγησε τον κ. Κανελλόπουλο να επαναλειτουργήσει το κόμμα του για να συμμετέχει στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική