Πολιτική

Καπερνάρος υπέρ Πατούλη: Πώς ένα ανθρώπινο λάθος γίνεται σκοπιμότητα που καταργεί την νομιμότητα

O δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος βγαίνει μπροστά για να υποστηρίξει τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η υποψηφιότητα του οποίου απώλεσε τη στήριξη που του παρείχε η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στη θέσει του «κατεβαίνει» ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γνωστός ποινικολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον κεντρικό τομέα, με την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», του Γιώργου Πατούλη, θυμίζει πως »ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε πρώτος και πάνω από όλους συγγνώμη τον Αύγουστο του 2021 για τις φωτιές στην Εύβοια και την Αττική, τον Ιανουάριο του 2022 και τους εγκλωβισμένους πολίτες στην Αττική Οδό λόγω του χιονιά και κυρίως για την εθνική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς τον Μάρτιο του 2023».

Αναρωτιέται στην συνέχεια γιατί η «συγγνώμη» Πατούλη δεν έχει την ίδια βαρύτητα με εκείνη του πρωθυπουργού και θέτει θέμα ισονομίας. Επίσης αναρωτιέται “με ποιό συνταγματικό, νομικό ή άλλο δικαίωμα δεν θα επιτραπεί (στην ουσία θα απαγορευτεί) στους ψηφοφόρους πολίτες της Αττικής, να αποφανθούν εάν αποδέχονται ή όχι την ειλικρίνεια της συγγνώμης του Γιώργου Πατούλη, όπως έγινε στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές;

Η ανάρτηση του δικηγόρου Βασίλη Καπερνάρου που ήταν υποψήφιος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη

«Ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον κεντρικό τομέα, με την παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ», του Γιώργου Πατούλη, καταθέτω στην κοινή γνώμη μια ερωτηματική σκέψη μου, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Αύγουστος 2021: Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική, με θάρρος και ειλικρίνεια ανακοίνωσε: «πρώτος εγώ ζητώ συγγνώμη».

Ιανουάριος 2022: Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης ζήτησε «ειλικρινή συγγνώμη» από τους, επί πολλές ώρες, ταλαιπωρηθέντες πολίτες, εγκλωβισμένους από το χιόνι στην Αττική οδό.

Μάρτιος 2023: Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης πάλι με θάρρος και ειλικρίνεια δήλωσε, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη: «Ως Πρωθυπουργός οφείλω σε όλους αλλά πάνω απ’ όλα στους συγγενείς των θυμάτων μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ».

Ο ελληνικός λαός πίστεψε και αποδέχθηκε ως ειλικρινή την συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη για την κάθε ως άνω περίπτωση και το απέδειξε με το 41% στις πρόσφατες (κάποιοι, προς τούτο, έβαλαν γερή πλάτη) εθνικές εκλογές.

Στην περίπτωση του Γιώργου Πατούλη, συνειδητοποιώντας ο ίδιος ο περιφερειάρχης, ακαριαίως, το ανθρώπινο λάθος τού, ζήτησε, επίσης με θάρρος και παρρησία, αμέσως ειλικρινή συγγνώμη, δημοσίως, για γεγονός το οποίο όσο αυστηρά κι αν κριθεί δεν ισούται, κατά την γνώμη μου, με την βαρύτητα των προαναφερθέντων.

ΕΡΩΤΗΜΑ (λοιπόν) ΠΡΩΤΟ: Για ποιό λόγο αμφισβητείται έκτοτε και διυλίζεται με τόση πρεμούρα η ειλικρίνεια της άμεσης συγγνώμης του Γιώργου Πατούλη, σε σχέση με την αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια της συγγνώμης του Πρωθυπουργού και από ποιούς αμφισβητείται;

Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που γνωρίζουν κάποιοι ως… μόνοι γνωρίζοντες και αγνοεί παντελώς ο αττικός λαός;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Για ποιό λόγο σύρεται η φημολογία ότι κάποιοι «επεξεργάζονται» την αντικατάσταση του Γιώργου Πατούλη ως υποψηφίου περιφερειάρχη για τις επερχόμενες εκλογές, στηρίζοντας το «Μαξίμου» άλλον υποψήφιο, προφανώς ικανότερο, ο οποίος αναζητείται και πώς εν προκειμένω κρίνεται ως μεγαλύτερη και προσφορότερη η ικανότητα του ευρεθισομένου;

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική