Πολιτική

Καραμανλής: Από την Παρασκευή στους δρόμους 40 νέα λεωφορεία με leasing

Σταδιακά, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Μεταφορών, το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα βγει στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο διάστημα

Από την Παρασκευή αρχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και τα νέα λεωφορεία με leasing.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, τα πρώτα 40 λεωφορεία με leasing θα ενισχύσουν καταρχάς 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές την Παρασκευή και σταδιακά το σύνολο των 300 νέων οχημάτων θα βγει στους δρόμους της Αθήνας το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη, όπου βρίσκονται τα νέα λεωφορεία.

Ο κ. Καραμανλής μαζί με τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και το Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ, κ. Ιωάννη Γκόλια, το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Νίκο Αθανασόπουλο, τον Πρόεδρο του ΟΣΥ, Βασίλη Ξυπολητά και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, για την αναδιάταξη του συγκοινωνιακού έργου και τη σταδιακή προσθήκη των 300 λεωφορείων με leasing κατά προτεραιότητα στις γραμμές, όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, οι δεσμεύσεις μας υλοποιούνται», τόνισε σε δηλώσεις του στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός επισήμανε πως: «Όταν βγουν και τα 300 λεωφορεία, τα οποία φυσικά σταδιακά θα ενισχύσουν και άλλες γραμμές, θα έχουμε συνολικά άλλα 3.500 με 4.000 επιπλέον δρομολόγια την ημέρα, που θα προστεθούν στα ήδη 3.000 περισσότερα που έχουμε σήμερα σε σχέση με πριν λίγους μήνες».

«Έτσι κάνουμε πραγματικότητα το 4ο βήμα του σχεδίου μας για καλύτερες αστικές συγκοινωνίες» και υπενθύμισε τα βήματα: – Ανάταξη του στόλου με επισκευές και συντήρηση. Αυξήσαμε τις δαπάνες για συντήρηση 200%. – Ενίσχυση του στόλου με 200 οχήματα μέσω συμφωνίας με ΚΤΕΛ. – Προσλήψεις – Η διαδικασία πλέον ολοκληρώθηκε. – Τώρα, ενίσχυση και με leasing», συμπλήρωσε.

«Και βέβαια προετοιμάζουμε εντατικά και το επόμενο, 5ο βήμα, το διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, που όπως δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μετά από πρόταση της Κυβέρνησης έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική