31 Ιανουαρίου 2023

Καραμανλής: «Εδώ και 3,5 χρόνια αλλάζουμε τον χάρτη των υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας με πράξεις»

Την πρώτη ανάρτηση για το νέο έτος έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας για το έργο του υπουργείου τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Σε ένα «ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο» αναφέρεται ο υπουργός, μιλώντας για τους τομείς των υποδομών και των μεταφορών. Ο κ. Καραμανλής κάνει λόγο για την ενίσχυση των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέχρι τα έργα «νέας γενιάς», αλλά και το ξεμπλοκάρισμα υποδομών που βάλτωναν για χρόνια.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του, «από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, θέσαμε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων ύψους άνω των 13 δισ. ευρώ. Τότε λίγοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαμε αυτό το σχέδιο να το ξεδιπλώσουμε μέσα σε μία θητεία. Η πράξη μας επιβεβαίωσε και το 2023 έρχεται η ώρα να ξεπεράσουμε τους στόχους αυτούς. Μέσα σε 3,5 χρόνια καταφέραμε άλλωστε να δημοπρατήσουμε έργα ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ και να συμβασιοποιήσουμε έργα, σχεδόν, 5 δισ. ευρώ».

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Καραμανλή:
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο, τόσο στον τομέα των υποδομών, όσο και στον τομέα των μεταφορών.
👉🏻Το σχέδιο αυτό το υλοποιούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα.
✔️Καταρτίσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων ύψους 13 δισ. ευρώ, από τα οποία καταφέραμε να δημοπρατήσουμε πάνω από 10 δισ. και να συμβασιοποιήσουμε σχεδόν τα 5 δισ.
✔️Ξεμπλοκάραμε εμβληματικές υποδομές που βάλτωναν για χρόνια
✔️Βάλαμε μπρος νέα μεγάλα έργα σε ολόκληρη τη χώρα, στηρίζοντας έμπρακτα την περιφερειακή ανάπτυξη
✔️Ενισχύσαμε τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
✔️Ξεκινήσαμε τα έργα «νέας γενιάς», πάνω στην βάση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος
🎯Εδώ και τριάμισι χρόνια αλλάζουμε τον χάρτη των υποδομών και μεταφορών της Ελλάδας με πράξεις»Πολιτική